Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ssangyong Rexton II ( 2017 – prezent )

Incepand cu doar 29999 euro cu TVA inclus, Ssangyong Rexton II poate fi cea mai ieftina roaba de clasa mare pe care o poti cumpara de noua. Merita in schimb?



Daca vrei ceva simplu si nu te intereseaza tehnologia prea mult si pentru tine doar marimea conteaza, atunci Ssanyong Rexton II poate fi raspunsul dorintelor tale. Nu o recomand neaparat ca un SUV de toata regula, dar iarasi – nu toata lumea vrea un SUV in toata regula. Ci mai degraba vor un cross-over care sa para a fi un SUV dar totusi nu vor sa isi asume cheltuielile de mentenanta pe care le cere un SUV pe bune.


Iar Ssangyong Rexton II exact asta face, iti da o masina de dimensiunea unui SUV pe bune dar vine cu costuri lajumate.ro sau chiar mai mici. Spun asta pentru ca vine cu acelasi 2.2 turbo diesel de pe vechiul ML W166, vine standard cu o cutie automata in 8 trepte, vine cu tractiune spate standard si 5 ani garantie standard plus inca 5 extra garantie. Toate astea pentru 29990 euro. Practic, Ssangyong Rexton II e tot SUV-ul de care ori chetros are nevoie.


Dar exista o salvare si pentru pasionatii de off-road si care au fost luati de Miraj Tzunami…asta, mirajul primului Rexton, care era un animal pe teren accidentat. Avem in continuare un sasiu de tip scara deci masina cantareste la fel de mult ca si regretul meu pentru ca nu am invitat-o la cafea pe tipa aia (nu te-am uitat Delia), dar e mult mai rigida in off-road. Avem si un sistem AWD non-permanent dar care poate functiona impreuna cu un reductor. Sigur, nu mai e la fel de potent (ha ha, am scris potent) ca primul Rexton, dar si Ssangyong Rexton II se descurca onorabil in off-road. Oricum majoritatea cumparatorilor de Rexton sau orice SUV modern de fapt, nu au nevoie de reductor. Multi nici nu stiu si nu le pasa ce e aia un reductor.



Motoare Ssangyong Rexton II


Benzina


2.0 Turbo de 224 cai – Era motorul de baza din echiparea de baza si nu l-a cumparat nimeni. Dar macar era legat la o cutie automata Aisin in 6 trepte si era fiabil. Totusi mare atentie la motorul asta pentru ca e mai rar decat momentele IN CARE NU SE BLOCHEAZA ANTENA PLAY IN TIMP CE MA UIT LA FINALA ASIA EXPRESS. Dar macar din 2021 a fost pensionat definitiv pentru ca nu l-a cumparat nimeni. Efectiv nimeni. Cum nu s-a vandut nici Sorento 1.6 Turbo benzina, din acelasi motiv.


Diesel


2.2 cdi de 181 si 202 cai – Pentru ca toata lumea a cumparat motorul asta. Avem versiunea cu o singura turbina a lui 2.2 cdi de la Mercedes, care a fost pusa pe W212 E Class si altele, pe ML fiind pusa versiunea cu 2 turbine deci teoretic n-am avut dreptate mai devreme dar ti-am luat ochii si banii. Atentie in schimb la faptul ca versiunile pana in 2021 au avut cutia 7G-Tronic care nu a fost cea mai fiabila cutie posibila, iar din 2021 s-a trecut la o cutie noua in 8 rapoarte.



Probleme Generale Ssangyong Rexton II



  • Am sa incep cu aia moale…asta, mare. Ssangyong Rexton II vine cu motoare mici care sunt ok la impozite si asigurare dar care te vor rupe la consum. E si normal, un 2.2 diesel cu o singura turbina nu va face fata la un mastodont de 2080 de kg fara pasageri sau bagaje. Si daca mai pui si versiunea cu 7 locuri si motorul va cara masina mai greu decat a carat-o Maria Speranta pe maicasa in Asia Express.

  • Iar ma leg de faptul ca are 2080 kg fara pasageri si bagaje iar asta inseamna stres suplimentar pus pe anvelope si frane asa ca le vei schimba la fel de repede cum schimb eu canalul TV cand il vad pe Cosmin Selesi.

  • Si pentru ca tot am vorbit despre schimbat piese, Ssangyong Rexton II e o masina rara asa ca piesele vor veni destul de greu si vor costa destul de mult. Bine macar ca ai garantia aia de pana la 10 ani.

  • Avand origini Mercedes pe partea de motor si cutie, vei avea parte si de problemele complementare pe partea electrica. Doar ca nu le vei avea doar la motor, ci vei avea prin toata masina. Ba un infotainment, mai un haion electric. Din astea.



Verdict Ssangyong Rexton II


Daca ar fi sa il cumpar cu alta masina, Rexton-ul ar fi un Qashqai pe steroizi. Este o masina pentru cei care isi doresc un SUV dar care nu sunt convinsi ca vor sa se arunce la cheltuielile de mententanta pe care le cere un SUV. Iar pentru asta ai un motor mic care consuma mult dar macar nu dai bani la impozit ( prea multi ), ai o cutie automata standard si ai garantie de pana la 10 ani. Practic, ai suficiente plase de siguranta mentala incat sa te arunci la un Rexton. Incepand de la 29990 euro. In conditiile in care un Tiguan incepe de la 30680 euro. 


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina pot recomanda 2.0 turbo de 225 de cai pentru ca oricum nu il cumpara nimeni, iar la categoria diesel ai clasicul 2.2 de orice versiune de putere sincer.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-11-26 10:26:59

    Deci sa mor batut violent cu sanii vedetelor de la Antena Stars daca gasesc articolul despre W210. Mereu ma conving ca e scris, il am in ciorne, dar nu il vad niciodata postat. Am sa ma ocup personal de asta.

  • AproapeMasini

    2021-11-26 10:26:59

    Deci sa mor batut violent cu sanii vedetelor de la Antena Stars daca gasesc articolul despre W210. Mereu ma conving ca e scris, il am in ciorne, dar nu il vad niciodata postat. Am sa ma ocup personal de asta.

  • Florin

    2021-11-26 09:18:30

    Pe cand un articol si despre w210 si de ce nu, despre o legenda Mercedes, w124? Modul in care le povestesti te unge pe suflet!

  • Florin

    2021-11-26 09:18:30

    Pe cand un articol si despre w210 si de ce nu, despre o legenda Mercedes, w124? Modul in care le povestesti te unge pe suflet!

  • Sebastian

    2021-11-25 00:28:22

    Maestre, se poate un review la Peugeot 508 II, Peugeot 5008 sau Kia Optima?

  • Sebastian

    2021-11-25 00:28:22

    Maestre, se poate un review la Peugeot 508 II, Peugeot 5008 sau Kia Optima?

  • Alex

    2021-11-24 17:17:51

    Alex. O parere despre un Ford S max 2009? 2.0 tdci? Multumesc

  • Alex

    2021-11-24 17:17:51

    Alex. O parere despre un Ford S max 2009? 2.0 tdci? Multumesc


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA