Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault preia pachetul de actiuni Whylot pentru a dezvolta motoare electrice

Renault spune ca motoarele electrice cu flux axial, care promit o densitate de energie optimizata, pot imbunatati emisiile de CO2 hybrid cu 2,5 grame per km.



Sursa:Pxfuel


 


Grupul Renault a preluat un pachet de 21% din actiunile Whylot, o companie franceza care dezvolta un motor electric cu flux axial, o tehnologie promitatoare care promite o densitate de putere mai mare pe kg de greutate fata de modelele actuale.


Renault a anuntat anterior un parteneriat strategic cu Whylot , care a fost fondat in 2011 si are sediul in sudul Frantei. Companiile intentioneaza sa dezvolte si sa comercializeze un motor cu flux axial pentru vehicule  complet electrice si hybrid incepand din 2025. Renault spune ca un motor cu flux axial poate economisi 2,5 grame pe km de CO2 intr-o aplicatie hybrid.


 


By Alexander Migl – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109772550


Motoarele electrice folosite astazi in vehicule au flux radial, adica directia  fluxurilor magnetice este perpendiculara pe axa de rotatie. Intr-un motor cu flux axial, fluxurile sunt paralele. Avantajele includ o cale magnetica mai scurta, o dimensiune totala mai mica si o eficienta mai mare. Constructia stivuita a unui motor cu flux axial, fata de constructia cilindrica a unui motor cu flux radial, inseamna, de asemenea, ca pot fi montate la butucul rotii. Potrivit Whylot, provocarile actuale pentru dezvoltarea motoarelor cu flux axial includ o viteza liniara foarte mare care pune forta mecanica mare asupra magnetilor, temperaturi ridicate de functionare care necesita un sistem de racire complex si costisitor si necesitatea dezvoltarii tehnicilor de productie in masa.


Si alti producatori de automobile spera sa comercializeze motoare cu flux axial. Daimler a anuntat saptamana trecuta ca va produce  propriile motoare cu flux axial in campusul sau de tehnologii electrice din Berlin, dupa ce a achizitionat YASA, o companie de tehnologie a motoarelor electrice din Marea Britanie, in aceasta vara. De asemenea, motoarele cu flux axial ar putea fi deosebit de atractive pentru producatorii de super-masini, cum ar fi Ferrari , care a apelat la YASA pentru a produce motoare cu flux radial pentru hybrid-ul sau plug-in SF90 Stradale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA