Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ionity primeste noi finantari de la Blackrock pentru a extinde reteaua

Blackrock, cea mai mare companie de investitii din lume se alatura BMW, Daimler, Ford, VW, Hyundai si rundei de finantare de 788 milioane USD.



Sursa:Flickr


 


BlackRock, cea mai mare companie de investitii din lume, s-a alaturat companiei ce se ocupa de tehnologia incarcarii a vehiculelor electrice, Ionity, cu o finantare de 700 de milioane de euro, suma ce era necesara pentru a accelera construirea statiilor de incarcare de mare putere.


Investitia, care include si contributii ale actionarilor existenti, ii va permite lui Ionity creasca numarul de puncte de incarcare de 350 de kilowatti la 7.000 pana in 2025, dupa declaratiile celor de la Ionity de miercuri. Ionity nu a oferit o detaliere a rundei de finantare dar la care stim caa au participat si investitorii existenti Volkswagen Group, inclusiv Porsche si Audi, Daimler, BMW, Ford, Hyundai si Kia.


„Ionity s-a diferentiat cu adevarat in ceea ce priveste maturitatea afacerii si sofisticarea parteneriatelor existente”, a declarat David Giordano, seful global al departamentului de Energie Regenerabila la BlackRock, pentru Reuters.


 



Fondata in 2017 pentru a accelera instalarea statiilor de incarcare de-a lungul autostrazilor europene, Ionity opereaza acum peste 1.500 de puncte de incarcare in 24 de tari.


Vehiculele electrice ocupa o cota mai mare pe piata europeana datorita noilor reglementari dure privind emisiile, dar reteaua publica de incarcare ramane un mozaic de initiative publice si private .


Investiția BlackRock în Ionity il transforma in primul actionar al companiei din afara industriei auto, evidentiind interesul tot mai mare pentru sectorul vehiculelor electrice care acopera nu numai productia de masini, ci si infrastructura vitala.


„Cuplarea dintre sectorul energiei si al mobilitatii, in special, il face un activ atractiv”, a spus CEO-ul Ionity, Michael Hajesch.


Intrebat daca Ionity va urma o oferta publica initiala (IPO) sau o intelegere cu o companie cu scop special de achizitie (SPAC) pentru a iesi la bursa in urmatoarea etapa de crestere, Hajesch a spus ca este dificil de prezis din cauza dezvoltarii dinamice a pietei.


O serie de operatori de infrastructura de incarcare, inclusiv ChargePoint si Allego, a devenit publica in ultimul an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA