Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla retrage cererea de finantare de stat pentru fabrica de baterii din Germania

Tesla isi va continua planurile si fara subventii europene. Ce inseamna asta pentru industria auto?



Sursa:Pixabay


 


Tesla si-a retras cererea de finantare de stat pentru fabrica sa de baterii planificata langa Berlin, a declarat producatorul de vehicule electrice, adaugand ca planurile de constructie au ramas neschimbate.


Uniunea Europeana a aprobat in ianuarie un plan care includea acordarea de ajutor de stat Tesla, BMW si altor producatori auto pentru a sprijini productia de baterii pentru vehicule electrice si pentru a ajuta blocul european sa reduca importurile de la liderul industriei China. Tesla era de asteptat sa primeasca 1,14 miliarde de euro (1,28 miliarde de dolari) in finantare UE pentru fabrica sa de baterii din Gruenheide, Brandenburg, conform planului, cu o decizie finala probabila pana la sfarsitul anului.


Producatorul auto american nu a spus de ce si-a retras cererea de finantare, stim in schimb ca insasi compania  investeste 5 miliarde de euro in fabrica de baterii din fonduri proprii, potrivit estimarilor ministerului german al economiei.


Intre timp, constructia unui santier de productie de masini alaturi de fabrica de baterii, pe care Tesla a inceput-o in baza autorizatiilor de pre-aprobare in timp ce asteapta aprobarea finala din partea guvernului regional, a facut progrese bune in ultimele saptamani, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Economiei Federale.


Poză preluată direct de pe tesla.com


„Tesla a informat Ministerul Federal al Economiei si Ministerul Economiei din Brandenburg prin care isi retrage cererea IPCEI pentru finantare de la stat pentru fabrica de baterii din Grunheide”, a declarat un purtator de cuvant al Tesla, referindu-se la subventiile europene alocate asa-numitului „Proiecte importante de interes european comun.”


„Cu toate acestea, Tesla isi mentine  planurile pentru fabrica de baterii si reciclare din Gigafactory Berlin-Brandenburg”, a mai adaugat purtatorul de cuvant.


Producatorul de vehicule electrice a aplicat si in noiembrie 2020 pentru finantare regionala din Brandenburg, potrivit site-ului web al guvernului regional.


Suma solicitata de Tesla nu este dezvaluita, dar investitiilor in valoare de peste 100 de milioane de euro li se acorda in general 6,8% din valoarea lor, se arata pe site.


Cea mai recenta runda de consultari online pentru public pentru a-si exprima preocuparile de mediu si de alta natura cu privire la fabrica de masini si uzina de baterii a avut loc saptamana trecuta iar CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat ca spera sa inceapa oficial productia pana la sfarsitul anului .


Musk si-a facut cunoscuta parerea contra legilor si proceselor germane, expunand intr-o scrisoare adresata autoritatilor ca cerintele complexe de planificare ale tarii sunt in contradictie cu urgenta necesara pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA