Opel Astra Sports Tourer are ampatament mai lung, plansa de bord cu ecran dublu si motorizari plug-in hybrid.

 

2022 Opel Astra Wagon Rendered While New Prototype Is Spied

Sursa: Motor1.com

 

Opel, respectiv Vauxhall va oferi doua versiuni hybrid plug-in ale noului break Astra Sports Tourer, care anul viitor se va alatura noii generatii Astra hatchback. Astra Sports Tourer este „un vehicul polivalent pentru o noua era”, a declarat CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz, intr-un comunicat care anunta noul model.

Break-ul ramane un tip de caroserie cheie in sectorul auto din Europa, fiind responsabil 36% din vanzarile de 949.000 din sector pana in august, potrivit datelor de la JATO Dynamics.

Germania este cea mai mare piata pentru break-uri, cu aproximativ 40% din totalul vanzarilor europene in 2020.

Un purtator de cuvant al Opel a spus ca break-urile au reprezentat 40% din vanzarile actuale ale Astra, adaugand: „Ne asteptam la o impartire similara a vanzarilor pentru noul Astra hatchback si Sports Tourer”.

Astra Sports Tourer va fi disponibil pentru comanda la inceputul anului 2022, livrarile incepand din vara. Masina este construita la fabrica Opel din Ruesselsheim, Germania. Actuala generatie Astra Sports Tourer este construita in Ellesmere Port, Anglia, unde productia Astra va fi inlocuita cu linii de ansamblare pentru o duba electrica.

Sursa: Geeki.ro

Modelele hybrid plug-in vor fi in fruntea gamei de motoare a lui Astra Sports Tourer, oferind fie 180, fie 225 de cai putere, in functie de cati bani ai la tine. Cele doua optiuni vor avea acelasi motor benzina turbo de 1.6 litri, la care se va lega un motor electrict cu o baterie de 12,4 kilowati-ora pentru a reduce emisiile.  Nu a fost publicata nicio cifra privind emisiile momentan, dar emisiile hybrid plug-in ale modelului Astra hatchback sunt de la 24 pana la 31 de grame de CO2 pe km, conform cifrelor preliminare publicate de Opel.

Alte motoare disponibile vor fi un benzinar de 1.2 litri si un diesel de 1.5 litri. Opel nu a raspuns la intrebarea daca break-ul va avea o versiune complet electrica care sa se fie vandut alaturi de un Astra hatchback EV, care va fi lansat oficial in 2023.

Cat despre dimensiuni, Astra Sports Tourer are aproape exact aceeasi lungime ca si versiunea break a Peugeot 308, in mare parte pentru ca impart aceeasi platforma Stellantis EMP2. Ceea ce un pas imens inainte, actuala generatie de Astra aflandu-se pe o platforma dezvoltata de General Motors ce isi are originile pe Astra J, o masina lansata acum 100 de ani.