Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Modificare importanta pentru plata amenzilor de circulatie

Legea privind plata amenzilor a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.



Sursa: Monitorulbt.ro


 


Joi a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis modificarea si completarea Legii nr. 203/2018 privind noi masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, care prevad, printre altele, ca procesul verbal privind plata acestora sa nu mai fie trimis la Politie.


Elementele minime obligatorii de structura si de format ale procesului-verbal de contraventie prevazut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, potrivit Agerpres.


Legea stipuleaza de asemenea, ca „prin derogare de la dispozitiile art. 20 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada aplicarii sistemului pilot, daca agentul constatator constata in acelasi timp mai multe contraventii savarsite de aceeasi persoana, pentru amenzile prevazute la alin. (1) se incheie un proces-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii distinct de celelalte, avand seria de evidenta unica prevazuta la art. 2 lit. B)”.


La dezbaterile din Camera Deputatilor, deputatul UDMR Benedek Zacharie care face parte din forul decizional in cazul acestei legi, a precizat faptul ca cetateanul nu va mai trebui sa trimita procesul verbal la Politie pentru a demonstra ca si-a platit amenda.


Din declaratiile deputatului, cetateanul si primariile vor fi principalii beneficiari ale acestor modificari acesta precizand: „Cetateanul nu va mai trebui sa trimita procesul verbal la Politie, sa demonstreze ca si-a platit amenda, fiind un cont unic si primariile nu o sa mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat si cetateanul si am ajutat si primariile”.


Similar Articles

Munteanu Ioana

03 December 2021

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns