Aproape Masini

Acum avem si magazin online

,,Austral” va fi urmatorul SUV compact de la Renault

Renault va retrage modelul Kadjar dupa o generatie, urmatorul SUV compact al marcii urmand sa se numeasca Austral.



Sursa:Hotnews


 


Austral va fi lansat anul viitor, a declarat luni Renault fara a oferi alte detalii despre noul model, cu exceptia faptului ca va avea 4.510 mm lungime, cu aproximativ 20 mm mai lung decat Kadjar.


Kadjar, un model frate al lui Nissan Qashqai, a fost lansat in anul 2015, dar in ultimii ani nu a reusit sa mentina o pozitie in Top 10 al segmentului.


Noul nume de model face parte din strategia Renault sub conducerea CEO-ului Luca de Meo de a se concentra mai degraba pe segmentul compact decat pe masinile mici, unde Renault este lider european, dar nu beneficiaza de marjele modelelor mai mari.


Austral nu este singura noutate, Renault urmand sa lanseze si Megane E-Tech, un hatchback compact complet electric, la inceputul lui 2022. Acesta va fi urmat de un SUV compact complet electric pentru a completa Australul.


Se pare ca Austral va face parte dintr-o noua familie compacta, ce va fi disponibila in versiuni cu cinci si sapte locuri, precum si intr-un coupe, posibil cu nume diferite pentru celelalte stiluri de caroserie.


De asemenea, este aproape sigur ca Austral va fi disponibil cu sistemul hybrid E-Tech, model complet hybrid si plug-in. Kadjar, in schimb, nu este disponibil ca hybrid.


 


Sursa: AutoPlus


Gama actuala de SUV-uri a Renault include micul Captur, compactul Kadjar, coupe-ul compact Arkana si Koleos de dimensiuni medii. Koleos este importat din Coreea si este legat de Nissan X-Trail. Niciunul dintre SUV-uri nu ofera optiune cu sapte locuri.


Renault a declarat ca noua denumire, derivata din cuvantul latin „australis”, care se traduce prin ,,sud” si „invoca vibratia si caldura sudului, placerea linistita a naturii, precum si spatii largi deschise, evocand oportunitati nelimitate. ”


De asemenea, brandul a declarat intr-un comunicat de presa ca a inregistrat marca „Austral” in 2005 si ca „rezoneaza in multe limbi europene, inclusiv franceza (care este importanta pentru un brand mandru de radacinile sale), spaniola, engleza si italiana”.


„Un nume international este alegerea perfecta pentru un vehicul care va fi vandut in toata Europa si mai departe”, a spus Renault.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA