Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis anunta un parteneriat cu Foxconn

Stellantis si Foxconn au semnat un memorandum de intelegere pentru a proiecta impreuna o familie de microcontrolere dedicate, care va acoperi in cele din urma 80% din nevoile Stellantis, au declarat companiile.



Sursa: Profit.ro


Parteneriatul este deosebit de important, deoarece producatorii de automobile se confrunta cu penuria persistenta de semiconductori care controleaza aproape fiecare functie a masinilor foarte avansate de astazi.


Deficitul ce i-a costat pe producatorii de automobile milioane de vehicule in pierdere in productie, a determinat producatorii de automobile sa acorde prioritate unor modele in detrimentul altora si chiar sa construiasca masini fara anumite optiuni. Nu este de asteptat, dupa cum se stie, sa se termine cu aceasta situatie pana in 2022.


,,Legatura va contribui la cresterea stabilitatii in lantul global de aprovizionare cu semiconductori al Stellantis”, a declarat marti producatorul auto intr-un comunicat de presa, in timp ce si-a prezentat noua strategie software .


Companiile nu au divulgat termenii financiari ai tranzactiei.


Ca parte a acestei strategii, Stellantis va dezvolta trei platforme tehnologice, inclusiv STLA Brain pentru electricitate/electronica si software, pe care le va implementa pe patru noi platforme pentru vehicule electrice.


Sursa: Economedia.ro


Vor exista patru familii de microcontrolere care vor acoperi mai mult de 80% din cerintele de semiconductori ale Stellantis, incepand din 2024, dupa declaratiile CEO-ului Carlos Tavares in comunicatul de presa, „ajutand la modernizarea semnificativa a componentelor noastre, la reducerea complexitatii si la simplificarea lantului de aprovizionare”.


„Acest lucru ne va spori si capacitatea de a inova mai rapid si de a construi produse si servicii intr-un ritm rapid”, a adaugat el.


Pe langa faptul ca sunt utilizati pe platforma tehnologica STLA Brain, semiconductorii din parteneriat „vor fi utilizati in ecosistemul Foxconn EV”, se arata in comunicatul de presa.


Foxconn, cel mai bine cunoscut ca partener de productie de iPhone al Apple, se implica din ce in ce mai mult in dezvoltarea si productia de vehicule electrice in ultimul an, vazand interesul in crestere pentru categorie ca un motor puternic de crestere.


Memorandumul de intelegere  privind semiconductorii este al doilea parteneriat al Foxconn cu Stellantis. In mai, companiile au anuntat parteneriatul comun Mobile Drive pentru a dezvolta „cabinete inteligente”, interfete om-masina (HMI) si servicii.


Mobile Drive este de asteptat sa fie finalizat pana la sfarsitul anului, a declarat marti Stellantis.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA