Aproape Masini

Acum avem si magazin online

EcoPro BM din Coreea de Sud va construi o fabrica de catozi in Ungaria

Fabrica EcoPro BM de 810 milioane USD va produce piese pentru bateriile vehiculelor electrice.



Sursa: Infrapress


EcoPro BM din Coreea de Sud intentioneaza sa construiasca o fabrica in Ungaria pentru a produce catozi folositi in bateriile de masini electrice, a declarat miercuri ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, intr-un videoclip pe Facebook.


Investitia este estimata in valoare de 264 de miliarde de forinti, mai exact 810 de milioane de dolari, iar prima faza a constructiei este planificata sa fie finalizata pana in a doua jumatate a anului 2024 in orasul de est Debretin. A doua faza se va incheia un an mai tarziu.


BMW planuieste sa construiasca o noua fabrica in oras, in care productia este programata sa inceapa in 2025. In prezent, Audi, Mercedes-Benz si Suzuki detin fabrici in tara.


„Deoarece industria auto constituie 30% din productia totala a industriei prelucratoare, este decisiv pentru cresterea economica viitoare sa atraga tot mai multe investitii in sectorul masinilor electrice in Ungaria”, a spus Szijjarto.


Sursa: Economica.net


Ministrul a spus ca guvernul maghiar acorda un grant EcoPro BM, a carui suma va fi publicata dupa ce Comisia Europeana va fi notificata despre acord.


Uzina va avea o capacitate de a produce 108.000 de tone de catozi anual, suficient pentru a furniza 1,35 milioane de masini electrice.


„Piata europeana in crestere rapida este o oportunitate foarte buna pentru EcoPro […] aceasta este prima noastra investitie straina si un pas important”, a declarat CEO-ul EcoPro BM, Kwon Woo-seuk, dupa acord.


Ecopro este o companie din Coreea care se ocupa in principal de productia si vanzarea de materiale secundare pentru baterii.


 


Similar Articles

Munteanu Ioana

09 December 2021

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns