Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Renault Kangoo I ( 1997 – 2009 )

Chiar daca e o masina pe care o vedem in trafic, avem tendinta de a ignora Renault Kangoo I LA FEL CUM M-A IGNORAT SI SEFUL CAND I-AM ZIS CA AM PRIMIT O OFERTA MAI BUNA IN ALTA PARTE SI ACUMA IMI ZICE CA II PARE RAU.



Dar Renault Kangoo I a stat intr-un colt si a muncit in liniste si a pus Europa in miscare. S-au vandut miliarde de exemplare si au fost atatea optiuni si versiuni speciale incat efectiv orice pitic ai avea, vei gasi un Kangoo pe nevoia ta. Si daca e sa vorbim despre chestii specifice cu care sa se laude, cum ar fi de exemplu Combo care era singurul cu o capacitate de incarcare de 1000 de kg, iar Renault Kangoo I avea usile din spate (si haionul normal pentru facelift) construite special pentru a acomoda o rampa de acces pentru persoanele cu handicap. Si Renault Kangoo I in general pare sa fie mai degraba spre zona de autoturism decat in zona de comercial. Dar Kangoo s-a descurcat si inca se descurca pe zona de comercial si e in continuare una din cele mai bune dube de clasa mica pe care le poti cumpara cu doar 2000 euro sau mai putin.


Plus ca daca stai si te gandesti, din Renault Kangoo I avea sa se nasca faimosul Logan MCV, cu aproximativ aceeasi tehnologie si aceleasi motoare. Doar ca la Kangoo suspensia era diferita si nici nu erau problemele de rugina de pe MCV, pentru ca trebuia sa justifici cumva pretul mai mare al cetateanului frantuzit. Deci da, daca esti in cautarea unui MCV care sa nu rugineasca chiar atat de tare si nu vrei neparat sa cari marfa grea, primul Kangoo e in topul dubelor ieftine si foarte ieftine.


 



Motoare Renault Kangoo I


Benzina



  • 1.0 MPI de 59 si 68 cai – Foarte rar motorul asta si chiar nu inteleg de ce ai cumpara asa ceva. Pe Twingo era un motor aproape acceptabil, dar pe un Kangoo nu are ce cauta sub capota cum nu are ce cauta Fuego in politica.

  • 1.2 MPI de 69 si 75 cai – Un motor simplu, care a stat multa vreme sub tirania lui Twingo si Clio si apoi si Logan, antichitatea asta macar e fiabila. Are nevoie doar de bobine de inductii si de valvele curatate si va rezista mai mult decat restul masinii.

  • 1.4 MPI de 75 cai – Faimos pentru ceea ce a putut sa faca pe Logan, celebrul „1.4 rup asfaltu” si-a trait viata si pe Kangoo, chiar daca era mai subdezvoltat decat un departament dintr-o multinationala unde managerul tot timpul crede ca isi poate motiva oamenii si ca poate face treaba de 5 oameni doar cu 3 oameni. Ca si problema ai doar faimosul motoras pas cu pas si aici se termina lista.

  • 1.6 MPI de 95 cai – De la Nistru pana la Tisa, de la Clio la Megane, vesnicul 1.6 MPI e ca oricare alt benzinar aspirat in 4 cilindri din perioada asta si in sensul ca singurul punct sensibil e Roxana Ionescu….asta, bobinele de inductie. Problema este ca era mult prea scump pentru Kangoo si nu l-a cumparat nimeni.


Diesel



  • 1.5 dCi de 57, 65, 68, 70, 82, 85 si 88 cai – Da, e celebrul 1.5 dCi K9K ce nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru ca a ajuns inclusiv pe Mercedes. Doar ca lucrurile nu au stat asa de bine dintotdeauna, iar motoarele din perioada asta sunt notorii pentru problemele la injectoare, pentru ca versiunile de sub 90 de cai aveau injectoare Delphi facute la noi in pauza de rachie. Dar macar motorul e la comun cu cel de pe Logan asa ca vei gasi injectoare efectiv la toate dezmembrarile.

  • 1.9D de 55 si 65 cai – Ai sa razi, dar asta e motorul de munca grea de pe Renault Kangoo I. La fel ca si 1.9 SDI de pe Caddy, 1.9D e un diesel aspirat natural. Asta inseamna ca sacrifica orice urma sau gand de performante, pentru fiabilitate. Nu glumesc, versiunea de 65 de cai atingea 0-100 km/h in 19,5 secunde dar macar tot esti cu 1 secunda mai repede decat 2.0 SDI de pe Caddy.

  • 1.9 dTi de 80 cai – Acelasi 1.9D, dar cu o turbina legata. Desi am mai dubii (sau rubii?) ca vei gasi asa ceva.

  • 1.9 dCi de 80 si 85 cai – Pentru ca de departe e mai popular 1.9 dCi si e acelasi 1.9 dCi de pe Trafic sau Laguna. Si da, mare atentie la cureaua distributiei pentru ca se poate rupe prematur si iti va distruge motorul asa ca nu intinde cureaua pana la limita garantiei de 5 ani sau 60.000 km.


 



Probleme Generale Renault Kangoo I



  • Renault Kangoo I vine standard cu servodirectie asistata electric iar cand pica chestia asta o sa te usture. E posibil sa fie acelasi scenariu ca la Corsa / Combo, si anume ca reparatia sa coste cat nu face masina / duba.

  • Probleme frecvente la cheia de contact si anume ca nu o recunoaste si ramai amanet in parcare / curte. De aceea e preferabil sa ai si rezerva la indemana.

  • Si pentru ca tot vorbim despre chei si incuietori, butucul de la usa culisanta se strica destul de des si trebuie inlocuit.


 


 


Renault


Verdict Renault Kangoo I


Un erou pe care nu il baga nimeni in seama. Renault Kangoo I a fost si inca este o masina excelenta pentru curierat de oras si o masina excelenta pentru antreprenorul la inceput de drum. Sigur, nu e cea mai apta duba pentru munca si multe dintre ele au fost intretinute pe sistemul „e pacat sa pui surub unde merge legat cu sarma”, dar Kangoo a fost una din masinile care au fost esentiale pentru firmele din Romanistan, pana sa faca diviziune celulara si sa iasa Logan MCV din el. Iar singurul lui dusman la bugetul lui e Fiat Doblo deci e Greu de Ignorat 3, cu Bruce Willis.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA