Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va lansa nivelul 3 de conducere autonoma in 2024

Tehnologia hands-free de conducere autonoma va face parte din intelegerea companiei BMW cu Stellantis.



Sursa: Traced News


Stellantis va implementa capacitatea de conducere autonoma de nivel 3 ,,hands-free” in masinile sale incepand din 2024. Tehnologia care permite soferului sa controleze masina este dezvoltata in parteneriat cu BMW, a spus producatorul auto.


Anuntand o noua strategie software , Stellantis a declarat ca isi propune sa genereze aproximativ 20 de miliarde de euro (23 de miliarde de dolari) in venituri suplimentare din functiile bazate pe software din vehiculele sale pana in 2030.


„Prima solutie de Nivel 3 va veni in 2024, inainte de a se extinde in intregul portofoliu in anii urmatori”, a declarat Joachim Langenwalter, seful de inteligenta artificiala, software si hardware al companiei, in cadrul unei prezentari online a strategiei marti.


Directorii Stellantis nu s-au extins cu privire la care dintre cele 14 marci ale sale vor avea acces mai intai la tehnologie, dar un slide care descrie planurile, descrie o Alfa Romeo, sugerand ca va merge mai intai la marcile premium.


Sursa: Motor1.com


BMW va lansa nivelul 3 de autonomie incepand cu 2022 cu urmatoarea generatie Seria 7 berlina super-premium, a informat Forbes luna trecuta.


Colaborarea Stellantis cu BMW este o continuare a parteneriatului dintre Fiat Chrysler Automobiles, Mobileye, Intel si BMW anuntat in 2017, a declarat un purtator de cuvant al Stellantis. Fiat Chrysler a fuzionat cu PSA Group in ianuarie pentru a forma Stellantis.


BMW nu a raspuns la intrebari daca Intel si filiala sa Mobileye sunt inca implicate in parteneriat.


Stellantis intentioneaza sa implementeze trei noi platforme software numite STLA Brain, STLA SmartCockpit si STLA AutoDrive.


Producatorul auto a spus ca STLA Brain, care urmeaza sa fie lansat in 2024, va putea fi actualizat cu usurinta pentru a permite semiautonomiei de Nivel 2 sa fie actualizata pentru a permite conducerea ,,hands-free” la Nivelul 3.


Pentru o autonomie mai avansata de nivel 4 si autonomie completa de nivel 5, Stellantis va face parteneriat cu unitatea de conducere autonoma Waymo de la Alphabet, se arata in comunicat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA