Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia Spring Electric primeste ratingul de 1 stea de la Euro NCAP

Dacia Spring Electric a primit o stea in ultima runda de teste de impact Euro NCAP. Ce inseamna asta in schimb daca ne uitam mai atent?



Sursa:Dacia Romania


Masina electrica de oras a facut parte dintr-o serie de modele care urmeaza sa fie testate de agentia, serie din care facea parte si Zoe, vehiculul electric de la compania-mama a Daciei, Renault, care a primit nota de zero stele.


Spring EV, cea mai ieftina masina electrica de dimensiuni normale din Europa, a primit un verdict de o stea pe baza faptului ca „performanta sa la testele de impact este de-a dreptul problematica”. Masina electrica de oras este strans legata de Renault City K-ZE EV de pe piata chineza si Renault Kwid cu motor cu combustie care a obtinut un rating de siguranta global NCAP de o stea in 2016.


Euro NCAP a spus ca testele au evidentiat „un risc ridicat de rani care pun viata in pericol pentru pieptul soferului si capul pasagerului din spate la testele de impact frontal si protectia marginala a pieptului la impactul lateral”.


Euro NCAP a explicat rating-ul slab prin mai multe argumente. In ciuda faptului ca a fost echipat cu airbag-ul de protectie a capului de la Zoe, Spring a obtinut doar un scor de 49 % pentru protectia pasagerilor adulti, in timp ce un risc pentru pasagerii de pe locurile din spate,in general ocupanti fiind copii, a dus la un rating de 56%.


Sursa: Euro NCAP


Mai exact, Spring a oferit o protectie slaba pieptului si pelvisului soferului in timpul testului de impact cu bariera mobila deformabila din fata si protectie slaba a capului pentru ocupantii din spate in timpul testului de bariera pe toata latimea. Testul de impact lateral a aratat, de asemenea, o protectie slaba a ocupantilor, in timp ce protectia gatului pentru traumatismele cervicale a ocupantului din spate a fost evaluata ca slaba in cazul unui impact din spate.


In ceea ce priveste pasagerii copii, Euro NCAP a inregistrat o protectie marginala a gatului pentru manechinul de 10 ani si protectie marginala a capului pentru manechinul de 6 ani in cazul unui impact frontal. Masina a pierdut puncte si pentru ca nu avea ancoraje ISOFIX marcate clar.


„Aceasta este orice altceva decat o masina de familie sigura, in ciuda faptului ca este comercializata ca o optiune buna pentru familii. Dacia sustine ca soferii nu au nevoie de tehnologie de evitare a coliziunilor. Am argumenta ca nu este corect, pentru ca nimeni nu vrea sa aiba un accident, nimeni nu vrea sa simta cum este sa fii lovit in fata de un airbag, intr-adevar. Deci siguranta activa este la fel de importanta ca si siguranta pasiva”, a spus Matthew Avery, membru al consiliului de conducere al Euro NCAP cu privire la performanta.


Ca o reactie la ratingul de o stea acordat de Spring, Dacia a comentat: „Spring este o masina noua si sigura din segmentul A. Este omologat, respecta reglementarile europene de siguranta si chiar mai mult.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA