Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lexus dezvaluie SUV-ul RZ

RZ este primul vehicul electric al Lexus ce va fi dezvoltat pe platforma e-TNGA complet electrica a Toyotei.



Sursa: MotorBiscuit.com


Lexus a dezvaluit SUV-ul sau mijlociu RZ complet electric, alaturi de concepte care detaliaza viitorul complet electric al marcii, inclusiv o berlina, un SUV mai mare si o supermasina. Modelele au fost prezentate marti ca parte a unei prezentari mai ample Toyota, care au avut ca scop detalierea planurilor companiei de a vinde 3,5 milioane de vehicule electrice pe an pana in 2030 .


Se pare ca Lexus va deveni un brand exclusiv electric pana in 2030 in Europa, SUA si China, moment in care va vinde 1 milion de vehicule electrice complete anual, dupa declaratiile CEO-ul-ui Toyota, Akio Toyoda. Marca va vinde doar masini complet electrice la nivel global pana in 2035.


Presedintele Lexus, Koji Sato, a declarat ca marca va fi in fruntea eforturilor Toyota de a face masinile complet electrice mai interesante de condus, incepand cu RZ. Masinile marcii vor „exprima in mod clar evolutia automobilului determinata de electrificare”, a adaugat acesta.


Prezentarea Toyota a inclus un videoclip testand cu entuziasm un prototip RZ cu tractiune integrala, care amesteca puterea intre cele doua osii ale sale. RZ este primul vehicul electric al Lexus pe platforma e-TNGA complet electrica, impreuna cu viitorul SUV Toyota bZ4X, care urmeaza sa fie lansat anul viitor.


Printre detaliile oferite au inclus volanul in stil jug (yoke-style) care profita de un sistem steer-by-wire pentru o comutare a rapoartelor pentru a oferi o directie sensibila la viteza mare si mai putin viraj in timpul manevrelor la viteza mica.


Sursa: Motor1.com


RZ va fi disponibil pentru vanzare in Europa si Japonia pana anul viitor. Vanzarile din SUA vor urma mai tarziu, dar nu a fost oferit niciun interval de timp.


Cel mai dramatic concept dezvaluit marti a fost unul a unei supermasini numita Lexus Electrified Sport care „mosteneste” performanta de conducere a supermasinii Lexus LFA, a declarat Toyota. Masina va accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in „gama scazuta de 2 secunde” si va avea o autonomie de 700 km (435 mile).


Nu s-a facut nicio mentiune despre celelalte doua masini complet electrice Lexus prezentate pe scena la evenimentul de la Tokyo: Berlina electrificata si SUV-ul electrificat. Berlina low-riding are un stil coupe si ar putea deveni raspunsul marcii la berlina complet electrica de succes Taycan al Porsche. SUV-ul mai mare parea ca ar putea fi un viitor inlocuitor pentru SUV-ul mare RX, desi nu s-au oferit detalii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA