Nissan spera sa reduca costurile de productie si sa se reorganizeze pentru cele doua piete, pentru ca momentan situatia din UE nu este prea roz.

Sursa: AutoMarket

Nissan intentioneaza sa construiasca noi fabrici de reciclare a bateriilor in Europa si Statele Unite pana la sfarsitul anului fiscal 2025, dupa cum a informat joi cotidianul Nikkei.

Nissan spera ca reciclarea bateriilor si reutilizarea lor in vehiculele electrice va ajuta la scaderea costurilor de productie pe masura ce pretul metalelor rare creste, a spus Nikkei .

Fabricile ar fi primele unitati de reciclare a bateriilor a companiei construita in afara Japoniei, a adaugat raportul, fara a specifica tara din Europa in care va fi construita fabrica.

Nissan nu a raspuns imediat unei cereri de comentarii a Reuters.

Luna trecuta, compania si-a anuntat eforturile de electrificare, angajandu-se sa cheltuiasca 2 trilioane de yeni (17,53 miliarde de dolari) timp de cinci ani pentru a creste electrificarea vehiculelor pentru a ajunge concurentii intr-unul dintre segmentele cu cea mai rapida crestere pentru producatorii de automobile.

Compania a spus ca intentioneaza sa lanseze 23 de vehicule electrice pana in 2030, urmand trendul anuntat recent de catre cei de la Toyota. .