Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis reorganizeaza operatiunile europene de finantare

Stellantis este in discutii exclusive cu BNP Paribas, Credit Agricole si Santander cu privire la reorganizarea operatiunilor sale de leasing si finantare din Europa.



Sursa: Campaign US


Grupul intentioneaza sa creeze o companie de leasing pe termen lung de 50-50 cu Credit Agricole Consumer Finance si sa isi reorganizeze activitatile de finantare prin asociatii exclusive cu BNP Paribas Personal Finance si Santander Consumer Finance.


Planul marcheaza un nou pas in strategia CEO-ului Stellantis, Carlos Tavares, de a restructura producatorul auto, care a fost format in urma cu mai putin de un an prin fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobiles si PSA Group.


Acesta va permite lui Stellantis sa reduca numarul de entitati de finantare si leasing pe care le opereaza acum in fiecare tara europeana de la cinci la doua. „Aceasta este o miscare strategica de a creste performanta noastra financiara in toate tarile europene”, a spus Tavares intr-un comunicat.


Ca parte a planului, Stellantis va desfasura activitati de finantare prin JV-uri cu BNP Paribas Personal Finance in Germania, Austria si Marea Britanie si cu Santander Consumer Finance in Franta, Italia, Spania, Belgia, Polonia si Tarile de Jos.


 



De asemenea, va vinde pachetul de 50% din fosta ramura de servicii financiare a Fiat Chrysler, FCA Bank, inclusiv afacerea cu chirii pe termen scurt a Leasys, catre Credit Agricole Consumer Finance, care detine in prezent cealalta jumatate a afacerii. Acordul ar putea fi semnat in primul trimestru al anului viitor, iar tranzactiile ar putea fi finalizate in prima jumatate a anului 2023, a adaugat Stellantis.


Planul european vine dupa ce, la inceputul acestui an, Stellantis a fost de acord sa cumpere furnizorul american de finantare auto First Investors Financial Services Group pentru aproximativ 285 de milioane de dolari deoarece a fost singurul mare producator de automobile care opera in Statele Unite fara a detine un furnizor de finantare auto.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA