Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes trece la un nou model de vanzari

Mercedes Germania si Mercedes Marea Britanie vor trece la modelul de agentie de la vanzarile tip retail pana in 2023.



Sursa: Daimler Media


Mercedes-Benz a ajuns la un acord cu dealerii sai europeni pentru a trece la un model de tip agentie, in care clientii ar cumpara direct de la producatorul de automobile mai degraba decat de la dealer, au declarat vineri reprezentantii marcii.


Acordul cu Asociatia Europeana a Dealerilor Mercedes-Benz, sau FEAC, creeaza un cadru pentru introducerea schimbarii, care ar afecta autoturismele si autoutilitarele.


Britta Seeger, membrul consiliului de administratie al Daimler responsabil cu vanzarile, a declarat ca pana la sfarsitul anului 2023, mai mult de jumatate din vehiculele Mercedes noi disponibile in Europa „ar trebui sa fie vandute sub modelul agentiei”.


Sursa: Mercedes-Benz Maple


Modelul tip agentie este de asteptat sa fie lansat in Germania, cea mai mare piata auto din Europa, precum si in Marea Britanie, pana in anul 2023, dupa spusele Mercedes. „Prin acest acord cream un cadru clar si previzibil pentru vanzarile europene”, a precizat intr-o declaratie presedintele FEAC, Friedrich Lixl.


CEO – ul Daimler Ola Kallenius a declarat intr-un interviu cu Automotive News Europe in iunie faptul ca modelul agentiei ar fi pus in aplicare intr-un numar de tari europene, ca parte a unei transformari digitale mai dezvoltata a procesului de vanzare.


Proiecte-pilot au fost realizate in tari precum Austria, Suedia si Africa de Sud, a spus Mercedes.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA