Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUA deschide o investigatie asupra a 580.000 de vehicule Tesla

SUA pune sub semnul intrebarii tehnologia Tesla de Passenger Play care „poate distrage atentia soferului si creste riscul unui accident”.



Sursa: Flickr


Autoritatile americane de reglementare a sigurantei auto au declarat ca au deschis o investigatie oficiala privind siguranta a 580.000 de vehicule Tesla vandute inca din 2017 din cauza deciziei producatorului auto de a permite jocurilor sa fie jucate pe ecranul tactil central din fata. Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a declarat ca evaluarea sa preliminara acopera diferite vehicule Tesla Model 3, S, X și Y din anii 2017-2022. Aceasta functionalitate, denumita Passenger Play, „poate distrage atentia soferului si creste riscul de accident”, a declarat agentia miercuri.


The New York Times a raportat problemele de siguranta legate de caracteristica de joc la inceputul acestei luni.


Tesla nu a dorit insa sa comenteze imediat. NHTSA a spus ca „va evalua aspecte ale caracteristicii, inclusiv frecventa si scenariile de utilizare ale Tesla „Passenger Play””. Agentia a mentionat la inceputul lunii decembrie ca distragerea in timpul conducerii reprezinta un numar semnificativ de decese rutiere din SUA si anume 3.142 numai in 2019. Sustinatorii sigurantei au spus ca cifrele oficiale subestimeaza problema, deoarece nu toti soferii distrasi admit problema dupa ce au loc accidente.


Sursa: Wikimedia Commons


The Times a spus ca actualizarea Tesla a adaugat trei jocuri: Solitaire, un avion de lupta si un scenariu de strategie de cucerire dar a adaugat ca vehiculele au avertismente pe care este scris: „Joaca in timp ce masina este in miscare este doar pentru pasageri”. The Times a raportat de asemenea, ca un buton cere confirmarea faptului ca jucatorul este pasager, desi un sofer ar putea juca pur si simplu apasand butonul.


In august, agentia a deschis o investigatie privind siguranta a 765.000 de vehicule Tesla prin intermediul sistemului sau de asistenta pentru sofer Autopilot, dupa o serie de accidente care au implicat sistemul si vehicule de urgenta parcate. NHTSA a declarat ca a primit o plangere in luna noiembrie cu privire la caracteristica jocului de la un sofer de Tesla Model 3 din Oregon, care a spus: ,,Crearea unei distrageri periculoase pentru sofer este o neglijenta nesabuita”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA