Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noiembrie dezamagitor pentru fabricile de masini din Marea Britanie

Producatorii de automobile s-au luptat sa faca fata impactului pandemiei asupra lanturilor de aprovizionare dar se pare ca in Marea Britanie situatia e sumbra.



Sursa: AutoMarket


Producatorii britanici de automobile au avut cel mai lent noiembrie din ultimii 37 de ani, deoarece sectorul s-a luptat sa faca fata impactului pandemiei de coronavirus asupra lanturilor globale de aprovizionare, au aratat datele din industrie. Productia de masini a scazut cu 29% fata de noiembrie, pana la 75.756 de unitati, in ciuda unei cresteri de 53% a productiei de vehicule electrice, a anuntat joi Societatea Producatorilor si Comerciantilor de Automobile (SMMT).


A fost a cincea luna consecutiva de declin si a reprezentat cea mai redusa performanta din noiembrie 1984 pana acum.


O parte din cadere s-a datorat inchiderii definitive a unei fabrici de masini Honda in iulie, dar directorul executiv al SMMT, Mike Hawes, a spus ca cifrele sunt „incredibil de ingrijoratoare” si au subliniat gravitatea situatiei industriei.


In primele 11 luni ale anului 2021, productia britanica de masini de sub 800.000 de unitati a scazut cu 433.000 fata de 2019, inainte de aparitia pandemiei.


Riscurile unei noi incetiniri economice cauzate de varianta Omicron a coronavirusului si cresterea inflatiei au reprezentat cel mai dur mediu de afaceri din ultimele decenii, a spus Hawes.


Marea Britanie a anuntat marti ca ofera 1 miliard de lire sterline sprijin suplimentar pentru afacerile de ospitalitate si agrement, care au fost cel mai grav afectate de Omicron.


Hawes a spus ca industria auto din Marea Britanie este la fel de bine pregatita pe cat ar putea fi pentru implementarea controalelor vamale complete post-Brexit la granitele Marii Britanii de la 1 ianuarie, dar orice intarzieri ar pune un stres suplimentar asupra operatiunilor just-in-time. „In cazul in care apar probleme, masurile de urgenta trebuie implementate imediat astfel incat  comertul transfrontalier sa circule fara probleme”, a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA