Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Daimler si BYD vor restructura compania Denza din China

Denza va introduce noi modele pe piata chineza in 2022 prin intermediul parteneriatului dintre nemtii de la Daimler si chinezii de la BYD .



Sursa: Chinapev.com


Daimler si partenerul sau chinez BYD au semnat un acord de transfer de capitaluri proprii pentru a-si restructura compania Denza pentru vehicule electrice din China. Povestea incepe in 2010 cand Daimler si BYD se aliaza si creaza Denza, propria companie auto din China, cu o participare de 50%50.


Daimler a spus ca detinerile sale in Denza vor fi reduse la 10%, iar BYD va detine restul de 90% din capitalul propriu dupa transfer. Nu avem o explicatie pentru aceasta schimbare dar stim ca vor lucra impreuna la fel de puternic pe zona de electric, pentru ca Daimler momentan vinde doar 4 modele electrice in China si vrea sa creasca oferta de modele. Mai mult decat atat, Daimler intentioneaza sa vanda doar modele electrice pana in 2030, acolo unde piata va permite.


In 2022, Denza va introduce noi modele pe piata chineza si va cauta noi oportunitati de crestere, dupa cum a declarat Daimler intr-un comunicat, vineri.


BYD stimuleaza in prezent modelele electrice premium pentru a concura cu Nio si Tesla. Pana atunci, BYD se axeaza puternic in zona de vehicule comerciale si de transport in comun, avand clienti in peste 50 de orase din 6 continente si este un rival real pentru Tesla si Nio in ceea ce priveste tehnologia acumulatorilor auto. 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA