Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai renunta la motoare clasice si se concentreaza pe masinile electrice

Hyundai a anuntat ca va desfiinta echipa de dezvoltare a motoarelor cu ardere interna, deoarece producatorul auto se concentreaza pe masinile electrice in totalitate.



Sursa: Newsweek Romania


Timp de 40 de ani, producatorul coreean de automobile a dezvoltat motoare cu ardere interna pentru a le utiliza in gama sa de vehicule. Korea Economic Daily raporteaza ca noul sef de cercetare si dezvoltare al Hyundai, Park Chung-kook, a confirmat printr-un e-mail adresat angajatilor ca va fi oprita dezvoltarea de noi motoare cu combustie interna: „Acum, este inevitabila transformarea in electrificare. Dezvoltarea propriului motor este o mare realizare, dar trebuie sa schimbam sistemul pentru a crea inovatii viitoare bazate pe marele atu din trecut.”


Se pare ca Hyundai avea 12.000 de oameni care lucrau la motoare, dar acum sunt transferati la dezvoltarea grupului motopropulsor al vehiculelor electrice. „Cercetatorii de la unitatea de proiectare a motoarelor s-au mutat in centrul de proiectare pentru electrificare, lasand doar putini angajati sa modifice motoarele existente. Centrul de dezvoltare a sistemului de grup motopropulsor se transforma intr-un centru de testare a electrizarii, in timp ce centrul de dezvoltare a performantei grupului de propulsie devine un centru de dezvoltare a performantei in electrificare.”


Sursa: CNET


„Primul angajament imediat este cel de a dezvolta vehicule inovatoare care sa poata domina viitoarea piata. Aceasta reorganizare va fi un punct de plecare important pentru schimbarea viitoare in noul an.”


In trecut, Hyundai a fost reticent in a se angaja pe deplin fata de vehiculele electrice. Producatorul auto este inca inca active pe parte de tehnologie de combustibil cu hidrogen, dar incepe sa detina un oarecare succes cu vehiculele electrice cu baterie odata cu lansarea lui Ioniq 5.


Este de asteptat sa urmeze o gama completa de vehicule electrice cu baterie pe baza tehnologiei Ioniq, deoarece producatorul de automobile investeste din ce in ce mai mult in tehnologie, despre care majoritatea observatorilor din industrie sunt de parere ca va alimenta intregul spatiu auto in curand.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA