Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Northvolt produce prima celula de baterie EV

Compania suedeza a primit contracte in valoare de peste 30 de miliarde de dolari de la clienti precum BMW, VW, Volvo si Polestar.



Sursa: FutureCar


Northvolt a declarat ca noua sa gigafabrica din nordul Suediei a produs prima sa celula de baterie EV, devenind prima companie europeana care a proiectat si fabricat o baterie pe continent.


Celula are un format prismatic, formata din o varietate de baterii mai subtiri si mai usoare si a iesit de pe linia de asamblare marti.


CEO-ul Northvolt, Peter Carlsson, a declarat pentru Reuters acum cateva zile, ca noua fabrica va produce o baterie anul acesta „chiar daca aceasta inseamna ca prima baterie este fabricata in noaptea de Revelion”.


Punerea in functiune si extinderea fabricii vor continua in 2022, cand vor fi efectuate primele livrari clientilor comerciali, dupa cum a declarat compania intr-un comunicat. Primele baterii vor fi pastrate de Northvolt pentru testare si validare ulterioara.


Fabrica este situata in micul oras industrial Skelleftea din principalul grup de mine si resurse minerale din Suedia. Istoria sa de minerit, nu in ultimul rand pentru aur, ia dat porecla de „orasul de aur”.


Compania urmareste ca uzina de la Skelleftea sa atinga o capacitate de productie de 60 de gigawati/ora (GWh), deoarece urmareste o cota de piata de cel putin 20% pana la 25% in Europa pana in anul 2030.


A primit contracte in valoare de peste 30 de miliarde de dolari de la clienti precum BMW, Fluence, Scania, Volkswagen, Volvo Cars si Polestar.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA