Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va crea pana la 6.000 de noi locuri de munca anul viitor

CEO-ul Oliver Zipse a declarat unui ziar german ca producatorul auto BMW inregistreaza o cerere mare pentru vehiculele sale electrice.



Sursa: Pixabay


BMW doreste sa creeze pana la 6.000 de noi locuri de munca anul viitor pentru a se pregati pentru cererea in crestere pentru vehiculele sale electrice, a declarat CEO-ul producatorului auto pentru cotidianul german Muenchner Merkur. ,,BMW este pe un drum foarte bun prin transformare si are fabricile pregatite pentru mobilitatea electrica”, a declarat Oliver Zipse, intr-un interviu publicat miercuri. „De aceea ne vom creste forta de munca cu pana la 5% anul viitor”.


BMW a vandut pana acum peste un milion de vehicule electrice, inclusiv vehicule pur electrice si hibride si intentioneaza sa atinga doua milioane de vanzari de vehicule pur electrice pana in 2025.


Avand in vedere investitiile in curs ale producatorilor de semiconductori, deficitul de semiconductori ar trebui sa se termine intr-un an, dupa spusele CEO-ului. „Ma astept ca pana la sfarsitul anului viitor sa vedem o situatie in mare masura normala”.


Zipse a declarat ca cererea de vehicule electrice este foarte mare. „I4-ul nostru este epuizat de luni de zile, la fel ca si IX”. I4 este o masina executiva compacta electrica, iar IX este un crossover electric de lux de dimensiuni medii. Anul viitor, BMW planuieste sa introduca o versiune electrica a berlinei sale de lux seria 7. „Nu va fi altfel acolo”, a spus Zipse.


Producatorul auto urmareste ca cel putin 50% din vanzarile globale sa fie complet electrice pana in 2030, dar a avertizat ca lipsa infrastructurii de incarcare a fost o bariera majora in calea adoptarii mai rapide de catre consumatori a vehiculelor electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA