Grupul de inginerie QEV intentioneaza sa transforme fabrica intr-un hub pentru vehicule electrice.

Sursa: AutoExpert.ro

Autoritatile spaniole au selectat grupul auto local QEV Technologies drept candidat principal pentru a prelua principala fabrica Nissan din Barcelona, ​​dupa ce producatorul chinez Great Wall Motor si-a retras interesul, a declarat Nissan. Grupul de inginerie QEV din Catalonia intentioneaza sa transforme fabrica intr-un punct central pentru vehicule electrice, inclusiv cu participarea producatorilor suedezi Inzile si Volta.

Spania se grabeste sa gaseasca un cumparator pentru uzina, pe care Nissan o va elibera la sfarsitul anului. Great Wall fusese programat sa-l preia, dar a fost retras luna aceasta.

O comisie formata din politicieni spanioli si catalani, reprezentanti ai sindicatelor si directori Nissan s-a intrunit pentru a evalua diferite propuneri pentru fabrica.

Sursa: motors.md

„Participantii… au sustinut liniile generale pentru planul de hub de electromobilitate condus de QEV Technologies”, a declarat Nissan intr-un comunicat miercuri. „Hub-ul indeplineste toate obiectivele stabilite”. Discutiile ulterioare se vor concentra pe cerintele concrete ale centralei in ceea ce priveste spatiul si activele si pentru a determina daca ar putea fi incluse si alte proiecte complementare.

O propunere alternativa a producatorului auto belgian Punch va fi considerata ca o optiune secundara, a spus Nissan.

Negocierile pentru vanzarea a doua fabrici Nissan mai mici din regiune catre QEV si producatorul de motociclete electrice Silence sunt acum intr-un stadiu foarte avansat, a spus producatorul auto japonez.