Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai si Kia prognozeaza o crestere a vanzarilor in ciuda deficitului de cipuri

Alianta de producatori de automobile Hyundai si Kia isi propune sa extinda cota de piata si sa sporeasca profitabilitatea prin stabilizarea furnizarii de cipuri.



Sursa: Publika.md


Hyundai Motor si afiliatul Kia au prognozat ca vanzarile lor globale combinate vor creste cu 12% in 2022, chiar daca vanzarile de anul trecut au scazut sub obiectivul din cauza deficitului global de cipuri.


Companiile au vandut 6,67 milioane de vehicule in 2021, cu aproximativ 3,7% mai putin decat tinta lor de 6,92 milioane de vehicule, in mare parte din cauza problemelor de aprovizionare, inclusiv a deficitului de cipuri, care a condus la scaderea livrarilor de vehicule. Ei au spus ca vor viza vanzari globale de 7,47 milioane de vehicule in acest an.


„In 2022, Hyundai Motor intentioneaza sa-si extinda cota de piata si sa consolideze profitabilitatea prin eforturi de stabilizare a cererii si ofertei de cipuri, ajustarea programelor de productie a vehiculelor, consolidarea gamei de vehicule electrice, precum si optimizarea profitului si pierderilor din vanzari pe regiune”, a declarat Hyundai Motor intr-un comunicat.


Lipsa de cipuri, din cauza problemelor de aprovizionare si a cresterii cererii de gadgeturi electrice de consum in timpul pandemiei a lovit puternic industria auto, milioane de vehicule din intreaga lume nefiind produse deoarece lipsesc piese importante.


Lee Jae-il, analist la Eugene Investment & Securities, se asteapta ca cererea de vehicule sa ramana puternica in acest an, sustinuta de cererea slaba din partea consumatorilor care nu au putut cumpara vehicule anul trecut din cauza lipsei de aprovizionare.


Sursa: DCNews


„Se pare ca deficitul de cipuri a dat unele semne de scadere, cu toate acestea, cresterea preturilor materiilor prime ar avea probabil un impact asupra profitabilitatii acestora”, a spus Lee.


Hyundai isi propune sa vanda 1,7 milioane de vehicule electrice in 2026, acoperind marcile Hyundai, Kia si Genesis, o extindere a obiectivului anterior de 1 milion in intreaga lume in 2025.


In 2021, grupul a lansat vehiculele electrice cu baterie Hyundai Ioniq 5 , Kia EV6 , Genesis GV60, toate bazate pe noua platforma E-GMP exclusiv electrica a companiei. Lansarile sale de vehicule electrice din acest an includ Ioniq 6.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA