Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va lansa un sistem de operare capabil sa conduca autonom

Toyota ar putea pune sistemul Arene inclusiv la dispozitia altor companii.



Sursa: AutoMarket


 


Toyota planuieste sa lanseze propriul sistem de operare, care ar fi capabil sa gestioneze operatiuni avansate cum ar fi conducerea autonoma, pentru vehiculele sale pana in 2025, a raportat Nikkei. Software-ul joaca un rol din ce in ce mai mare in vehicule, de la gestionarea motoarelor electrice si bateriilor pana la suportarea functiilor precum conducerea autonoma, divertismentul si navigatia.


Platforma software pentru automobile a Toyota, Arene, va concura cu rivalii germani, Volkswagen Group si Daimler, VW lucrand la software-ul sau „VW.OS”, iar Daimler planuind sa lanseze propriul „Sistem de operare Mercedes-Benz” in masinile sale pana in 2024. Producatorul auto japonez isi propune sa puna sistemul de operare in propriile vehicule pana in 2025, cu planuri de a-l pune la dispozitie afiliatilor precum Subaru in viitor, a spus Nikkei .


Toyota are in vedere un model de licenta pentru a pune Arene la dispozitia altor producatori de automobile si companii care lucreaza la masini electrice sau autonome, se mai arata in raport.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA