Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Bentley in 2021 au crescut cu 31%

Vanzarile Bentayga au reprezentat mai mult de o treime din cererea globala a Bentley in 2021.



Sursa: CarPixel


Marca de ultralux detinuta de Grupul Volkswagen a inregistrat un numar de 14.659 de vanzari.


Pentru al cincilea an consecutiv, SUV-ul Bentayga a fost cel mai bine vandut model al marcii, cu 5.855 de vanzari, a declarat compania intr-un comunicat. Cererea puternica din China si America de Nord a facut ca ambele piete sa obtina vanzari semnificativ mai mari decat in ​​2020, reprezentand aproape 60% din vanzarile totale.


Regiunea Americii, inclusiv SUA, a fost cea mai mare piata a Bentley, cu vanzari in crestere cu 39% pana la 4.212 de bucati. Vanzarile in China au crescut cu 40%, pana la 4.033 de bucati, datorita cererii pentru Bentayga cat si pentru berlina FlyingSpur.


Europa, cu exceptia Regatului Unit, a fost a treia regiune ca marime a marcii cu 2.520 de vanzari, in crestere cu 15% fata de 2020.


Bentley este de asteptat sa inregistreze profituri record pentru 2021, dupa ce a anuntat un profit record in prima jumatate a anului de 178 de milioane de euro (210 de milioane de dolari). Performanta anuala puternica a lui Bentley este un alt exemplu al modului in care companiile auto au acordat prioritate marcilor si modelelor cu marja mai mare de profit intr-un an in care deficitul de semiconductori le-a redus drastic capacitatea de a onora comenzile clientilor.


Intoarcerea lui Bentley vine dupa ce companiei din Marea Britanie i s-a dat un ultimatum pentru a deveni profitabila in doi ani de catre principalii actionari ai Grupului VW, Porsche si Piech.


Bentley a spus ca se asteapta la o cerere puternica pentru versiunea hibrida plug-in a Flying Spur, care va fi pusa in vanzare in curand.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA