Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW este gata sa dezvaluie retro-microbus-ul ID Buzz in martie

CEO-ul Herbert Diess a schitat pe Twitter contururile noului design, care se bazeaza pe liniile modelului original, pentru ca ID Buzz se vrea a fi succesorul spiritual al lui VW Bus.


Sursa: Herbert Diess (Twitter)


Grupul Volkswagen intentioneaza sa dezvaluie ID Buzz , o versiune electrica a emblematicului sau microbuz VW Buss din era hippie, pe 9 martie.


CEO-ul Herbert Diess a anuntat data de 03 Septembrie 2022, joi, intr-o postare pe Twitter, in care a aratat schita noului design ce are sanse mari sa ajunga in productie.


Microbuzul original al VW duba colorat, in forma de paine, care era o vedere obisnuita in anii 1960 la festivalurile de muzica si la noi este cunoscut sub numele de VW Transporter T1. VW a declarat anterior ca intentioneaza sa-si vanda succesorul alimentat de baterii in Europa si in SUA chiar si din 2022, in conditiile in care era de asteptat ca ID Buzz sa soseasca in 2023. Totusi, se pare ca a ajutat faptul ca Europa s-a umplut de VW ID.3 si ID.4 si cel mai probabil VW ID Buzz va folosi tehnologie de propulsie similara cu acestea deci au testat deja piata si tehnologia.



Lansarea lui VW ID Buzz este foarte importanta din doua motive mari. Primul motiv este ca VW momentan are o imagine foarte slaba in SUA si EUropa datorita scandalurilor de emisii, iar un asemenea microbuz poate sa mai repare onoarea. Al doilea motiv important este ca prototipul EV a fost testat in Germania vara trecuta si cu asta VW s-a angajat intr-o incercare ambitioasa de a detrona Tesla ca lider global in vanzarile de masini electrice.


Producatorul german de automobile a alocat luna trecuta 89 de miliarde de euro (100 de miliarde de dolari) pentru dezvoltarea de vehicule electrice si software in urmatoarea jumatate de deceniu si a construit o arhitectura dedicata care va sprijini un total de 27 de modele alimentate cu baterii pana la sfarsitul acestui an. Mai mult decat atat, sunt cateva prototipuri de VW ID Buzz pe strazile din Hamburg deja, cutreierand si colectand date despre trafic si oras, pentru ca VW planuieste sa lanseze o flota autonoma electrica din 2025, in Hamburg, vedete fiind evident Buzz. Pe langa asta se anunta si o versiune electrica a microbuzului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA