Toyota se asteapta sa-si rateze obiectivul de productie globala, deoarece producatorul auto capituleaza in fata penuriei de piese si al pandemiei.

Sursa: Toyota Romania

Toyota a spus ca se asteapta ca productia globala sa se situeze sub tinta de 9 milioane de vehicule pentru anul fiscal pana la 31 martie, de care compania se agata inca din toamna trecuta. Este pentru a doua oara in acest an fiscal cand Toyota isi reduce cifra de productie la nivel de companie.

Intr-o declaratie de marti, Toyota a spus ca deficitul de semiconductori o va forta sa reduca productia mondiala cu 150.000 de unitati in februarie, la aproximativ 700.000 de vehicule. Toyota a dat vina pentru recesiunea din februarie pe criza in curs a  microcipurilor. Aceasta, la randul sau, va face foarte dificila atingerea tintei de 9 milioane a companiei.

„Cererea actuala este foarte puternica, prin urmare am urmarit un plan de productie ridicat pentru februarie. Cu toate acestea, din cauza impactului cererii continue de semiconductori in toate industriile, ne-am ajustat planul de productie”, a spus Toyota in declaratie. „Ca urmare a revizuirii, prognoza de productie pentru intregul an pentru anul fiscal care se incheie la 31 martie 2022, este de asteptat sa fie mai mica decat prognoza anterioara de 9 milioane de unitati”, a spus Toyota.

Managerul global de achizitii, Kazunari Kumakura, a declarat dupa anunt ca obtinerea a 9 milioane ar presupune producerea a peste 1 milion de unitati doar in martie ceea ce reprezinta o comanda foarte mare.

„Va fi foarte dificil pentru noi sa atingem obiectivul”, a spus Kumakura. Toyota nu a precizat care va fi noua tinta de productie sau cand va fi dezvaluita.

Sursa: Toyota Romania

Toyota a inceput anul fiscal curent vanzand 9,3 milioane de vehicule in cele 12 luni ce vor fi incheiate la 31 martie. In mare parte, compania a incurcat industria prin cresterea productiei si obtinerea de profituri record, in ciuda penuriei microcipurilor din timpul pandemiei. Dar in vara trecuta, Toyota a cedat in cele din urma incetinirii vitezei globale si s-a alaturat rivalilor pentru a reduce productia.

Toamna trecuta, a fost parcursa intr-o nota optimista, Toyota spunand ca in decembrie toate cele 14 fabrici si 28 de linii de productie din Japonia vor „functiona normal” pentru prima data din luna mai. Dar in cele mai recente declaratii, Toyota a spus ca suspendarile din februarie vor atinge 11 linii la opt fabrici de pe piata interna. Kumakura nu a oferit o defalcare regionala insa a spus ca aproximativ jumatate din deficit va veni din Japonia, iar restul din strainatate.

Toyota si-a ratat deja obiectivul din noiembrie de a produce intre 850.000 si 900.000 de vehicule in intreaga lume. Aceasta tinta a reprezentat o revizuire descendenta a obiectivului initial al Toyota de 1 milion de unitati in noiembrie.