A sasea generatie a sistemului Porsche Communication Management adauga integrarea directa cu Spotify.

Sursa: Auto-bild.ro

Porsche activeaza capacitatile sistemului de infotainment in unele dintre cele mai populare modele ale sale. A sasea generatie a sistemului Porsche Communication Management ​​sau PCM 6.0 adauga integrarea directa cu Spotify, permitand utilizatorilor sa acceseze serviciul de streaming fara a fi nevoie sa se conecteze prin intermediul unui smartphone.

Sistemul de infotainment , disponibil pe modelele nou-produse 911, Taycan, Cayenne si Panamera, primesc de asemenea o actualizare vizuala cu noi pictograme colorate si conectivitate wireless Android Auto. Asistentul vocal de la Porsche poate accesa acum mai usor actualizarile de stiri, manualul proprietarului si streamingul de muzica in interiorul vehiculului.

PCM 6.0 a debutat in noul Porsche 911, care a ajuns in magazinele din SUA in toamna anului trecut.

Infotainmentul a devenit un nou camp de lupta. Producatorii de automobile vad sistemele de inalta tehnologie ca o modalitate de a diferentia si de a dezvolta surse recurente de venituri din serviciile de abonament.

Sursa: AutoMarket

Mercedes-Benz si BMW investesc un capital semnificativ in dezvoltarea sistemelor de infotainment personalizate care ruleaza pe ecrane mari de bord. Actualizarea PCM 6.0 aduce, de asemenea, imbunatatiri la cea mai noua linie de modele Porsche – Taycan complet electric.

Porsche a imbunatatit modul in care sunt calculate sesiunile de incarcare din planificatorul sau de incarcare. Algoritmul acorda prioritate statiilor de incarcare care ofera o putere mai mare de energie (150 kW si mai mult) si planifica mai eficient opririle de incarcare.

Software-ul tine cont si acum de timpul necesar pentru a incepe si a incheia procesul de incarcare la statie atunci cand calculeaza timpul total de conducere.

O noua functie de zoom pentru statiile de incarcare in timpul calatoriei arata optiunile de incarcare disponibile in zona, inclusiv daca acestea sunt in uz, de asemenea exista posibilitatea ca punctele de incarcare sa poata fi sortate dupa puterea lor de incarcare.