Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va exporta dube in Europa din Rusia

Stellantis va exporta autoutilitare Peugeot, Opel si Citroen din fabrica sa din Kaluga, Rusia, pentru a satisface cererea crescuta.



Sursa: Peugeot


Exporturile vor incepe cu trei modele de dimensiuni medii, Peugeot Expert, Opel Vivaro si Citroen Jumpy. Livrarile sunt planificate sa inceapa in februarie.


Furgonetele produse in Rusia s-ar adauga celor produse in fabricile Stelllantis din Franta si Marea Britanie pe fondul cererii tot mai mari de vehicule comerciale, mai ales ca serviciile de livrare la domiciliu au crescut in timpul pandemiei de coronavirus.


Stellantis a declarat intr-un comunicat de marti ca productia de la fabrica Kaluga s-a dublat in 2021, comparativ cu 2020. Fabrica Kaluga, care are o capacitate anuala de 125.000 de vehicule, devine un hub global de export pentru Stellantis si a adaugat noi programe in ultimul an. Acestea includ planuri de a construi noul Fiat Scudo (o versiune a dubitelor Peugeot, Citroen si Opel) pentru export la sfarsitul anului 2022, productie de motoare diesel si transmisii manuale pentru export dar si productia de camionete compacte pentru o serie de marci Stellantis. Fabrica, o asociere cu Mitsubishi, a inceput sa construiasca autoutilitare  in 2017 pentru fostul grup PSA, care a fuzionat cu Fiat Chrysler pentru a forma Stellantis.


Sursa: Citroen


Kaluga, la aproximativ 180 km sud-vest de Moscova, a devenit un centru al industriei auto ruse. Grupul Volkswagen a deschis acolo o fabrica de asamblare in 2007, la fel ca si camioanele Volvo. Furnizorii importanti din zona includ Continental, Magna International si Visteon.


Insa, datorita ultimelor evenimente, guvernul SUA a amenintat cu sanctiuni ample pentru a descuraja Rusia sa invadeze Ucraina, o miscare negata de Moscova, miscare care ar putea bloca accesul tarii la consumabile electronice globale, inclusiv cele pentru industria auto.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA