Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lamborghini planuieste prima masina electrica pana in 2030

Soc si groaza in Milano, Lamborghini anunta ca primul lor model electric va ajunge in 2030 in reprezentante in prima faza si in garajele oligarhilor in a doua faza.



Stephan Winkelmann, actualul director Lamborghini, a anuntat ca Lamborghini va lansa primul vehicul electric la finalul deceniului.


Ceea ce ar trebui sa nu surprinda pe nimeni dar si sa surprinda in acelasi timp, un fel de paradox sau Margherita de la Clejani in sensul ca nu stii niciodata ce va face in urmatorul moment.


Ideea este in felul urmator. Lamborghini face parte din grupul VW, grup care a lansat o ofensiva puternica in lumea vehiculelor electrice si deja s-au umplut strazile de ID.4 si ID.5, iar filosofia asta se resfrange asupra intregului concern, inclusiv a marcilor de lux. Porsche de exemplu a anuntat deja ca din 2024 va renunta la motoare pe combustie interna pentru unele modele, asa ca te-ai gandi ca si Lamborghini va urma o ruta asemanatoare.


Din acest motiv spun ca e oarecum surprinzator ca Lamborghini amana pana in 2030 electrificarea, in ciuda recomandarilor primite de la VW pentru a incepe mai devreme.


Am făcut pe mine


Problema este ca vorbim despre masini sport si electrificarea inseamna multe kg in plus iar asta va afecta puternic performantele. Iar Lamborghini nu sunt singurii prinsi in dilema asta, pentru ca si Ferrari sau Aston Martin sau McLaren sau orice alt producator exotic. Sigur, se poate electrifica Urus-ul si nimeni nu isi va da seama, dar ce faci cu Aventador si Huracan?


Cum de altfel vor si incepe italienii cu electrificarea, mai intai Urus si inca un SUV-coupe in stilul GLE sau X6, dupa care vor urma masinile sport.


Sa fie Lamborghini ultimii care pleaca si care sting lumina? Nu de alta, dar Ferrari a anuntat deja ca va incepe electrificarea masinilor din 2025 si de atunci ne putem astepta la primele modele.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA