Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UK cere legislatie pentru vehiculele autonome

UK anunta ca vrea sa reglementeze regimul vehiculelor autonome pentru ca se pare ca ele devin o realitate comuna si nu doar un concept fantastic.



UK vrea sa se asigure ca exista o legislatie in vigoare in momentul in care vehiculele autonome vor creste in popularitate, in speta vor sa asigure cadrul legal prin care producatorii sa fie responsabili pentru toate incidentele cauzate de sistemele autonome, in momentul in care vor prelua controlul de la sofer.


Atat Comisia Judiciara din Anglia si Wales cat si Comisia Judiciara din Scotia recomanda introducerea „Legii Vehiculelor Autonome”, prin care sa se faca distinctia clara dintre sistemele care doar asista soferul, cum ar fi cruise control, si sistemele care inlocuiesc soferul cu totul.



Problema este una spinoasa si cu care se confrunta mai toate statele lumii, in principal pe subiectul responsabilitatii. Cine este responsabil in cazul in care doua masini autonome se tamponeaza? Pentru ca „persoana care a cedat controlul masinii catre sistemele automate nu mai poate fi scoasa vinovata pentru incident”, declara ambele comisii.


 


Guvernul din UK este foarte interesat de subiect pentru ca are un proiect ambitios ca pana in 2035 sa aiba 40% din masini cu functie de conducere autonoma, creeand pe langa asta si aproximativ 38000 de locuri de munca specializata. Deja au inceput primele demersuri in acest sens, si anume ca in UK ai voie sa mergi pe autostrada cu sistemele de conducere autonoma, momentan la viteze mici.


Totusi ramane o dilema mare plasarea responsabilitatii, fapt pe care il semnaleaza si firmele de asigurari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA