Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va inceta productia BMW i3

BMW va inceta productia masinii sale BMW i3 complet electrice in iulie deoarece cumparatorii evita modelul odinioara inovator, chiar daca masinile alimentate cu baterii devin din ce in ce mai populare.



Sursa: AUTOVIT


Initial, hatchback-ul compact urma sa fie produs la fabrica din Leipzig, Germania, pana in 2024, din cauza cererii mari de vehicule electrice. Cu toate acestea, vara trecuta a fost luata decizia de a decide sfarsitul productiei pana in 2022. BMW a construit aproximativ 250.000 de BMW i3-uri din 2013. Compania a confirmat oprirea productiei in luna iulie publicatiei Automotive News Europe Automobilwoche .


Cand a intrat pe piata, BMW i3 a fost considerat revolutionar si un pionier in electromobilitate, chiar daca vanzarile initiale au fost slabe. Unul dintre motivele pe care BMW le-a oferit pentru decizia de a opri productia a fost ca potentialii cumparatori de vehicule electrice compacte sunt interesati de modelele cu mai mult spatiu.


In plus, o masina electrica nu ar trebui sa iasa prea mult in evidenta vizual fata de masinile „normale” cu motor cu ardere,  dupa cum a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru Automobilwoche. Compania spera ca in viitor, clientii sa fie interesati de noul Mini Electric, Mini Countryman complet electric si viitorul iX1 pentru a-si satisface nevoile in segmentul compact.


Sursa: AutoExpert.ro


„Aceste modele au potentialul de a genera vanzari de unitati semnificativ mai mari decat a reusit i3-ul la inceput”, dupa spusele unui purtator de cuvant al companiei.


Stefan Bratzel, directorul Centrului de Management Auto (CAM) din Bergisch Gladbach, Germania, a estimat costurile de dezvoltare ale „Proiectului i” la peste doua miliarde de euro. „Numai investitia in carbon este aproape de 700 de milioane de euro”, a spus Bratzel. La aceasta s-a adaugat productia extrem de costisitoare si complexa a materialului ultra-usor pentru structura cadrului i3.


Productia pierduta va fi completata de urmatoarea generatie de Seria 2 Active Tourer, care intra in productie anul acesta. De asemenea, incepand cu 2023, noul Mini Countryman va fi construit la Leipzig ca model hibrid plug-in si complet electric.


Similar Articles

Munteanu Ioana

31 January 2022

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA