Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover inregistreaza pierderi datorate crizei de cipuri

Jaguar Land Rover a inregistrat o pierdere trimestriala, deoarece penuria de semiconductori continua sa afecteze productia si sa mentina stocurile scazute.



Sursa: Land Rover


Producatorul auto britanic Jaguar Land Rover a raportat o pierdere de 9 milioane de lire sterline (12 milioane de dolari) inainte de impozitarea pentru trimestrul ce tocmai s-a incheiat la 31 decembrie, in comparatie cu profitul de 439 de milioane de lire sterline detinut in acelasi trimestru al anului precedent.


Vanzarile pentru clientii retail au scazut cu 38%, la 80.126 de vehicule, deoarece producatorul auto a suferit din cauza stocurilor scazute din cauza penuriei de cipuri, a declarat luni proprietarul JLR, intr-un comunicat. Marca Jaguar a inregistrat cele mai scazute vanzari trimestriale din 2013 pana acum , deoarece Jaguar Land Rover a concentrat microcipurile rare pe brandul mai profitabil Land Rover.


Productia Jaguar Land Rover a crescut cu peste 40% fata de trimestrul precedent, indicand o revenire a livrarilor, a declarat PB Balaji.  „Observam o scadere a presiunii asupra furnizarii si productiei de semiconductori”, a spus Balaji.


Coada globale de comenzi a JLR este la un record de 155.000 de vehicule, inclusiv 30.000 de comenzi pentru noua generatie Range Rover, chiar inainte de inceperea livrarilor din acest trimestru.


Sursa: AutoMarket


Succesul JLR este esential pentru Tata Motors, care a vazut fabrici si dealeri inchise anul trecut, dupa ce guvernul Indiei a impus masuri stricte de a ramane acasa pentru a reduce raspandirea coronavirusului.


JLR a infiintat un „centru de control cu norma intreaga” pentru a limita daunele cauzate de deficitul de cipuri, a declarat directorul financiar Adrian Mardell in iulie.


JLR intentioneaza sa-si electrifice gama si sa renunte la motoarele cu combustie interna la Jaguar, cea mai mica dintre cele doua marci ale sale, pana in 2025. Land Rover va oferi primul sau model complet electric in 2024. Tata Motors a inregistrat o pierdere de 15,2 miliarde de rupii (204 milioane de dolari) pentru cele trei luni incheiate la 31 decembrie, comparativ cu un profit de 29,1 miliarde de rupii in aceeasi perioada a anului precedent.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA