Noul ASX va fi unul dintre cele doua modele Renault care vizeaza consolidarea prezentei Mitsubishi in Europa.

Sursa: Flickr

Mitsubishi isi va inlocui ASX-ul cu un succesor bazat pe SUV-ul mic Renault Captur. Noul ASX va fi unul dintre cele doua modele bazate pe bestseller-urile Renault care vor contribui la consolidarea prezentei producatorului auto japonez in Europa, a spus Mitsubishi.

ASX-ul va fi construit de Renault la uzina sa din Valladolid din Spania si va fi oferit cu sisteme de propulsie hibrid si plug-in hybrid atunci cand va fi pus in vanzare in primavara anului 2023.

Al doilea model bazat pe Renault va urma sa fie pus in vanzare la sfarsitul anului 2023. CEO-ul Mitsubishi, Takao Kato, a declarat, joi, in cadrul unei prezentari a directorilor de top Renault, Nissan si Mitsubishi, despre planul aliantei de a investi 23 de miliarde de euro (26 de miliarde de dolari) in vehicule electrice peste urmatorii cinci ani, insa nu a dorit sa oferie mai multe detalii despre a doua masina.

CEO-ul Mitsubishi Europe, Frank Krol, a declarat ca noul ASX se va baza pe mostenirea producatorului de automobile ca fiind primul producator care ofera un SUV hibrid plug-in, cu Outlander. „Formatul SUV-ului continua sa creasca in popularitate in Europa, iar odata ce hibridele plug-in devin dominante, suntem pregatiti sa ne dezvoltam pe aceasta mostenire cu urmatoarea generatie ASX”, a spus Krol intr-un comunicat.

Sursa: Mitsubishi

Mitsubishi a declarat in 2020 ca va parasi piata europeana dupa ce s-a straduit sa obtina profit in regiune, dar producatorul de automobile a anulat decizia in 2021, dupa ce Renault a acceptat sa construiasca doua noi modele Mitsubishi pentru Europa la fabricile sale. Mitsubishi, insa, a redus numarul de piete pe care le opereaza iar spre exemplu, cele doua modele noi nu vor fi vandute in Marea Britanie, dupa cum a declarat compania anul trecut.

Pe pietele europene ramase, cele doua modele noi vor fi vandute alaturi de SUV-ul compact hibrid plug-in Eclipse Cross existent.

Vanzarile de vehicule Mitsubishi au scazut cu 32%, pana la 69.201 de masini anul trecut in Europa, arata cifrele JATO Dynamics. Modelul Mirage/Space Star ramane cel mai bine vandut al marcii, reprezentand putin sub jumatate din vanzarile producatorului auto.

De asemenea, Mitsubishi se gandeste daca sa ofere o masina electrica in Europa. „Pentru a supravietui in Europa, avem cu siguranta nevoie de o platforma pentru vehiculele electrice, asa ca un vehicul electric va putea fi o posibilitate foarte mare pentru noi”, a spus Kato in prezentare.