Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mitsubishi va reporni in Europa cu un SUV bazat pe Renault Captur

Noul ASX va fi unul dintre cele doua modele Renault care vizeaza consolidarea prezentei Mitsubishi in Europa.



Sursa: Flickr


Mitsubishi isi va inlocui ASX-ul cu un succesor bazat pe SUV-ul mic Renault Captur. Noul ASX va fi unul dintre cele doua modele bazate pe bestseller-urile Renault care vor contribui la consolidarea prezentei producatorului auto japonez in Europa, a spus Mitsubishi.


ASX-ul va fi construit de Renault la uzina sa din Valladolid din Spania si va fi oferit cu sisteme de propulsie hibrid si plug-in hybrid atunci cand va fi pus in vanzare in primavara anului 2023.


Al doilea model bazat pe Renault va urma sa fie pus in vanzare la sfarsitul anului 2023. CEO-ul Mitsubishi, Takao Kato, a declarat, joi, in cadrul unei prezentari a directorilor de top Renault, Nissan si Mitsubishi, despre planul aliantei de a investi 23 de miliarde de euro (26 de miliarde de dolari) in vehicule electrice peste urmatorii cinci ani, insa nu a dorit sa oferie mai multe detalii despre a doua masina.


CEO-ul Mitsubishi Europe, Frank Krol, a declarat ca noul ASX se va baza pe mostenirea producatorului de automobile ca fiind primul producator care ofera un SUV hibrid plug-in, cu Outlander. „Formatul SUV-ului continua sa creasca in popularitate in Europa, iar odata ce hibridele plug-in devin dominante, suntem pregatiti sa ne dezvoltam pe aceasta mostenire cu urmatoarea generatie ASX”, a spus Krol intr-un comunicat.


Sursa: Mitsubishi


Mitsubishi a declarat in 2020 ca va parasi piata europeana dupa ce s-a straduit sa obtina profit in regiune, dar producatorul de automobile a anulat decizia in 2021, dupa ce Renault a acceptat sa construiasca doua noi modele Mitsubishi pentru Europa la fabricile sale. Mitsubishi, insa, a redus numarul de piete pe care le opereaza iar spre exemplu, cele doua modele noi nu vor fi vandute in Marea Britanie, dupa cum a declarat compania anul trecut.


Pe pietele europene ramase, cele doua modele noi vor fi vandute alaturi de SUV-ul compact hibrid plug-in Eclipse Cross existent.


Vanzarile de vehicule Mitsubishi au scazut cu 32%, pana la 69.201 de masini anul trecut in Europa, arata cifrele JATO Dynamics. Modelul Mirage/Space Star ramane cel mai bine vandut al marcii, reprezentand putin sub jumatate din vanzarile producatorului auto.


De asemenea, Mitsubishi se gandeste daca sa ofere o masina electrica in Europa. „Pentru a supravietui in Europa, avem cu siguranta nevoie de o platforma pentru vehiculele electrice, asa ca un vehicul electric va putea fi o posibilitate foarte mare pentru noi”, a spus Kato in prezentare.


 


Scrie un raspuns
  • Dani

    2022-02-02 21:41:11

    Aparent am atins coarda sensibila a unora.. E strict parerea mea ca fan de japoneze si nemtesti ca Renault face motoare ieftine, nu bune. @Catalito, zici de Mercedes ca nu au fost idioti cand au inceput sa bage motoare Renault sub capotele de la A, B si C-Class, dar acum ca au renuntat la orice colaborare cu ei pentru a lucra cu Geely sunt idioti ?

  • Gabi

    2022-02-02 02:00:23

    De când face Renault motoare de 2 bani?

  • Catalito

    2022-02-01 20:53:28

    Ce înseamnă motoare de 2 bani ? Prea mici ? Că fiabilitatea motoarelor Renault nu poate fi pusă la îndoială ! Mercedes nu sunt idioți că folosesc motoare Renault !

  • AproapeMasini

    2022-02-01 18:57:24

    Trebuie sa se salveze si ei cumva, altfel sunt fortati sa plece din Europa.

  • Dani

    2022-02-01 17:56:13

    Ca un fan al brandului si posesor de ASX gen. 1 pot sa spun ca mi-a crescut.. entuziastmul cand am citit „Mitsubishi va repornii in Europa.. ” dar a cazut repede cand am citit „Renault Captur”. Sper doar ca Mitsu sa fie lasati sa isi pastreze motoarele benzinare pe care sa le cupleze cu albinute electrice ca sa fie impacati si ecologistii si pasionatii volanului, nu sa bage Renault cu forta motoarele lor de 2 bani sub capota Mitsubishi, cum au facut cu Nissan.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA