Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tranzitia catre vehiculele electrice pune in pericol peste 70.000 de locuri de munca in Italia

Tranzitia la vehiculele electrice va pune in pericol aproximativ 73.000 de locuri de munca in Italia, au declarat joi sindicatele metalurgicelor si un grup de lobby, cerand guvernului sa inceapa discutii cu privire la masurile de sprijinire a industriei auto.



Sursa: Motor1.com


Analistii spun ca sectorul auto din Italia ar putea fi afectat mai mult decat in ​​alta parte din cauza numarului mic a companiilor din tara si a amplorii investitiilor necesare pentru a se conforma cu planul climatic „Fit-For-55” al Uniunii Europene care doreste eliminarea treptata a motoarelor cu ardere pana in 2035.


„Acest plan, daca nu este insotit de interventia (guvernamentala), ar putea duce la o pierdere de aproximativ 73.000 de locuri de munca in Italia, cu 63.000 in perioada 2025-2030”, au declarat intr-un comunicat grupul patronal Federmeccanica si sindicatele FIM, FIOM si UILM.


Ei au spus ca productia de vehicule in Italia a scazut de la peste 1,8 milioane de unitati in 1997 la 700.000 anul trecut, ceea ce include mai putin de 500.000 de masini. „Trebuie sa revenim la producerea a aproximativ 1,5 milioane de unitati pe an”, a declarat sefa FIOM, Francesca Re David.


Industria auto din Italia are 278.000 de angajati direct si indirect si reprezinta aproximativ 6% din produsul intern brut al tarii, potrivit datelor de la asociatia auto ANFIA. La inceputul acestei saptamani, ministrul Industriei Giancarlo Giorgetti a declarat ca va prezenta propuneri in saptamanile urmatoare pentru stimulente pentru a sprijini industria auto italiana.


De asemenea, sindicatele indeamna guvernul sa incheie un acord final cu Stellantis, cel mai mare producator de automobile din tara, pentru a construi o fabrica de producere a bateriilor pentru a furniza productia de vehicule electrificate in Italia.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat anul trecut ca grupul va construi una dintre fabricile sale europene de baterii in Termoli, in centrul Italiei, dar inca nu a fost semnat un acord cu Roma.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA