Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo si Northvolt aleg Gothenburg pentru fabrica de baterii

Volvo si Northvolt vor construi o fabrica pentru producerea de baterii cu pana la 50 de gigawati/ora de celule pe an, suficient pentru a furniza aproximativ jumatate de milion de masini.



Sursa: InsideEVs


Volvo Cars si producatorul de baterii Northvolt isi vor construi fabrica comuna de productie de baterii in Goteborg, vestul Suediei, au declarat cele doua companii. Fabrica va angaja, pentru acest lucru, pana la 3.000 de oameni si va produce pana la 50 de gigawati/ora de celule pe an. Acestia vor produce celule de baterie special dezvoltate pentru a fi utilizate in masinile Volvo si Polestar complet electrice de urmatoarea generatie, au precizat companiile cu sediul in Suedia in declaratii oferite separate, vineri.


Companiile se asteapta ca operatiunile in noua fabrica sa inceapa in 2025. Volvo devine un lider surpriza in cursa Europei de a produce mai multe vehicule electrice. Producatorul auto, care este condus de Zhejiang Geely Holding Group din China, planuieste sa vanda masini  de tip 50% electrice pana la jumatatea acestui deceniu si masini complet electrice pana in 2030.


„Parteneriatul nostru cu Northvolt pentru celulele bateriei este cheia ambitiilor noastre strategice in electrificare”, a declarat CEO-ul Volvo Cars, Hakan Samuelsson, intr-un comunicat.


Companiile l-au ales pe fostul director Tesla Adrian Clarke pentru a conduce uzina lor comuna de productie. Anul trecut, Volvo si Northvolt au anuntat planuri pentru o societate in comun pentru a dezvolta baterii pentru masini electrice, inclusiv infiintarea unei gigafabrici pentru productie si a unui centru de cercetare si dezvoltare, o investitie totala de aproximativ 30 de miliarde de coroane suedeze (3,3 miliarde de dolari). Centrul, situat tot in Goteborg, va incepe sa functioneze in acest an.


Northvolt a declarat in decembrie ca a obtinut contracte in valoare de peste 30 de miliarde de dolari de la producatori de masini electrice, inclusiv BMW si Volkswagen.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA