Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis opreste productia de furgonete in Italia

Stellantis a oprit productia de furgonete in Italia pentru o zi, in timp ce producatorul auto asteapta motoarele de la o fabrica franceza.



Sursa: Profit.ro


Stellantis a oprit productia pentru o zi la fabrica sa Sevel din Italia, cea mai mare unitate de asamblare a autoutilitarelor din Europa, din cauza penuriei de motoare, ce sunt furnizate de o fabrica a grupului din Franta, a declarat un reprezentant al sindicatului.


Sevel produce vehicule comerciale usoare sub marcile Fiat, Peugeot si Citroen. Furgonetele marca Fiat sunt echipate cu motoare pe care grupul le construieste in Italia, in timp ce motoarele pentru autoutilitarele Peugeot si Citroen ale fostului grup PSA sunt furnizate de o fabrica Stellantis din Franta.


Nicola Manzi, reprezentantul local al sindicatului UILM, a declarat ca oprirea de luni la uzina Sevel din Italia a venit dupa ce, o zi suplimentara de productie programata pentru sambata trecuta pentru a ajuta la compensarea productiei pierdute, a fost si ea anulata din cauza penuriei de motoare.


Sursa: Euronews


„Operatiunile vor relua in mod regulat marti dimineata”, a spus Manzi. „In mod clar, nu putem exclude ca ar putea aparea mai multe opriri in viitor, din cauza componentelor si a materialelor, in general, una dintre numeroasele probleme care afecteaza lantul global de aprovizionare”. Stellantis, care a fost infiintata anul trecut prin fuziunea dintre Fiat Chrysler si PSA din Franta, nu a fost dispusa imediat pentru comentarii. Sevel a suferit cateva zile de opriri de productie anul trecut, la fel ca majoritatea fabricilor Stellantis din Italia, in principal din cauza penuriei globale in furnizarea de semiconductori in timpul pandemiei de COVID-19.


Deoarece cererea de furgonete a ramas puternica in Europa, Sevel are acum un numar de comenzi pe care il gestioneaza prin cateva zile suplimentare de munca, sambata si duminica, dupa cum a declarat Manzi.


Uzina va functiona pe 12 si 13 februarie, in doua zile suplimentare care au fost deja programate inainte de oprire din cauza lipsei de motoare, a completat Manzi.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA