Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo Tonale vizeaza BMW X1 intr-un segment in plina expansiune

Alfa Romeo Tonale este primul model nou al marcii Stellantis din 2016 si va viza BMW X1 ca punct de referinta.



Sursa: AutoMarket


Alfa Romeo vizeaza BMW X1 cu crossover-ul compact Tonale, o noua intrare intr-unul dintre cele mai populare segmente din Europa, care ar putea dubla vanzarile marcii. Tonale este primul model nou pentru Alfa Romeo ca parte a Stellantis, care a fost format in ianuarie 2021 prin fuziunea fostei sale companii-mama, Fiat Chrysler Automobiles si PSA Group. Este, de asemenea, primul model nou al Alfa Romeo de la lansarea SUV-ului Stelvio la sfarsitul anului 2016. La fel ca Stelvio, Tonale poarta numele unei trecatori muntoase italiene. Conceptul a fost prezentat pentru prima data la Salonul auto de la Geneva din 2019.


Tonale este construit pe platforma FCA Small Wide, care sta la baza Jeep Compass si Renegade. Acesta va fi construit in fabrica Stellantis din Pomigliano, sudul Italiei. Vanzarile incep in iunie, dupa o intarziere de cateva luni pentru reglaj fin. Alfa Romeo face primii pasi catre electrificare cu Tonale, care va fi disponibil cu un sistem de propulsie hibrid plug-in, precum si cu un grup motopropulsor hibrid de 48 de volti, care permite masinii sa parcurga distante scurte doar cu energie electrica. De asemenea, va avea un nou sistem de infotainment bazat pe asistentul vocal Alexa de la Amazon si un jurnal de activitate al vehiculului bazat pe tehnologia non-fungible token (NFT), despre care Alfa Romeo spune ca este o premiera mondiala.


De la crearea lui Stellantis, Alfa Romeo a folosit BMW ca punct de referinta, a declarat CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, pentru Automotive News Europe. Principalul rival al lui Tonale este BMW X1, care are, de asemenea, oferte de motorizare pe benzina, diesel si hibrid plug-in.


Sursa: Auto-bild.ro


Comenzile Tonale vor fi disponibile in aprilie cu o editie speciala de lansare. Livrarile vor incepe in iunie, cu un motor pe benzina de 1,5 litri cu sistem hibrid de 48 de volti si o putere de 128 CP. Acelasi sistem de propulsie a fost lansat recent in Jeep Renegade si Compass. O versiune specifica Alfa Romeo a sistemului de propulsie va fi disponibila ulterior, cu un turbocompresor cu geometrie variabila care ajuta la cresterea puterii la 158 CP. O versiune hibrid plug-in, o premiera pentru Alfa Romeo, va ajunge pe piata in octombrie, a spus Imparato. Hibridul plug-in va avea tractiune integrala si va produce un total de 271 CP dintr-un motor pe benzina cu patru cilindri de 177 CP si un motor electric de 100 kilowati care alimenteaza puntea spate.


Alfa a spus ca este primul producator de automobile care a conectat o masina cu un certificat digital NFT (non-fungible token). Tonale NFT se bazeaza pe tehnologia blockchain si ofera proprietarilor o inregistrare confidentiala si fara posibilitatea de a fi modificata, a ciclului de viata al vehiculului lor. Cu acordul clientului, NFT va inregistra datele Tonale, generand un certificat care poate fi folosit ca garantie ca masina a fost intretinuta corespunzator. Alfa Romeo se asteapta ca datele reale continute in NFT, nu doar intretinerea planificata, ci si orice upgrade aplicate vehiculului, distanta pe care a fost condus si modul in care a fost condus, sa-i creasca valoarea reziduala.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA