Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mazda 5 III ( 2010 – 2015 )

Cum adica, Mazda 5 III? A existat si o continuare a monovolumui de la Mazda? Da, a existat si a fost capitolul final al trilogiei dubei cu geamuri de la Mazda.



Cum au reusit astia sa vanda suficient de multe incat sa se ajunga si la Mazda 5 III, e mult peste mine. De fapt, nu inteleg nici cum de Mazda 5 este atat de populara la noi.


Dar sa trecem la treaba. In continuare Mazda 5 e cel mai ciudat Mazda 3 pe care l-am vazut, care in consecinta e cel mai ciudat Ford Focus pe care l-am vazut. In continuare avem o reteta preponderent Mazda, cu un singur diesel adus de catre Ford special de la francezi, pentru piata europeana. Se vede ca Ford nu a avut interes prea mare pentru Mazda 5 II, de fapt a avut acelasi interes ca un angajat pe minimul pe economie atunci cand vine vorba despre stat peste program. Plus ca Ford deja avea 500 de modele de dube cu geamuri la vanzare, un monovolum de la Mazda chiar nu ii interesa.


Dar iata ca totusi s-au cumparat. Mazda 5 III ramane cea mai sportiva duba cu geamuri din clasa ei si asta se vede si in selectia de motoare. Care apropo, au deja primele semne de tehnologie SkyActiv-G dar nu au ajuns chiar pana la final pentru ca in 2015 Mazda 5 a fost evacuat mai ceva ca Florin Calinescu din juriul Romanurile are talent. Bine, Florin Calinescu s-a evacuat singur, dar ai inteles ideea.


De ce sa cumperi un Mazda 5 si nu un Galaxy? Iata o intrebare pe care intradevar nu cred ca si-a pus-o nimeni vreodata. Pai, Mazda 5 III e Mazda si e Ford. In al doilea rand, e o masina si nu o galaxie. Apoi ai faptul ca are usi glisante in spate, chestie care e probabil unicata la clasa asta de monovolume (sau monovolumuri??). Si are si locurile in format 2 in fata, 2 in mijloc si 2 in spate, cu al 7-lea loc fiind undeva ascuns si rabatat. Asa vei sti cine este cel mai putin iubit pasager, ala care sta pe ultimul loc. Ultimul pasager. Ultimul om.



Motoare Mazda 5 III


Benzina



  • 1.8 MPI de 115 cai – Da, nu e rau. Dar se poate si mult mai bine. Dar macar e fiabil. Dar poate consuma ulei mai tarziu in viata. Sunt la fel de decis ca o corporatista cu 2 zile inainte de salariu, care sta pe answear si nu stie ce papuci sa isi comande.

  • 2.0 MPI de 148 cai – Eu stiu in schimb ca mi-as comanda un 2.0 benzina de 148 de cai. Este tot ce ai nevoie. Chiar si intr-un monovolum. Da-l drq de consum, pentru ca o viata avem si o gaura in fund. Vorba lui Tantareanu.


Diesel


1.6 CD de 113 cai – Cei de la Ford ii spun 1.6 TDCI. Cei de la Citroen ii spun 1.6 HDi. Mecanicii ii spun boala copiilor. Luis Stan isi spune ca e moartea ielelor. Tot ce stim este ca motorul asta are probleme la injectoare, turbine si functionare in general.



Probleme Generale Mazda 5 III



  • Am sa incep cu rugina pentru ca Mazda. De verificat in special rugina pe la sasiu si pe la aripi.

  • Parbrizul crapa usor pentru ca e montat in exterior. Si mai are si mai multi metri patrati decat acea garsoniera din Cluj asa ca ai de unde lua pietre inainte. Si mai e si inclinat ca o dansatoare lasciva la bara care vrea sa iti ia ochii si banii. Dar macar nu e singurul monovolum cu problema asta, nu-i asa Scenic?

  • Jantele de 17 strica suspensia si mananca anvelope, dar macar se pare ca problemele sunt doar la jantele de 17. Poti pune jante de 13 fara probleme.

  • Plasticele interioare au fost cumparate cu bugetul ramas de la cei de la Ford, buget comparativ cu chiria pe o luna la acea garsoniera din Cluj.


 



Verdict Mazda 5 III


Avem 6+1 locuri, ca sa stie exact nefericitul pasager ca nu este dorit in aceasta calatorie. Sau macar stie ca e cel mai putin preferat. Avem in continuare si usa glisanta care e o curiozitate in aceasta clasa de monovolum. Dar cel mai important e ca avem cel mai sportiv monovolum din clasa si doar pentru asta merita un Mazda 5 III. Daca esti genul de om care a ramas blocat la 18 ani in sensul ca esti un huligan pe strazi, devorator de masini sport la fel cum e Oana Zavoranu devoratoare de scandal (sa nu ma dai in judecata Oana te rog), si nici nu te intereseaza anticonceptionalele si ai turnat cativa copii mai mult sau mai putin doriti, Mazda 5 III e cea mai buna combinatie pentru tine. 


 


Ce motoare recomand? Clar 2.0 benzina de 148 cai e cea mai buna motorizare pentru Mazda 5 III, dar trebuie sa recomand si dieselul de 1.6 si 113 cai pentru ca e singurul diesel. Desi nu il recomand neaparat.


Scrie un raspuns
  • Lucian Benu

    2024-06-04 16:01:28

    cel mai prost articol

  • Lucian Benu

    2024-06-04 16:01:28

    cel mai prost articol

  • AproapeMasini

    2022-02-12 10:35:36

    Generatia asta de Mazda 5 nnu e asa de populara, dar generatia anterioara e halucinant de populara la noi. Bine, multi dintre ei habar nu au ce au cumparat, ei stiu doar ca e monovolum si cam atat.

  • AproapeMasini

    2022-02-12 10:35:36

    Generatia asta de Mazda 5 nnu e asa de populara, dar generatia anterioara e halucinant de populara la noi. Bine, multi dintre ei habar nu au ce au cumparat, ei stiu doar ca e monovolum si cam atat.

  • Adrian

    2022-02-12 09:00:51

    Circulă asemenea arătări pe străzile patriei? Eu n-am văzut așa ceva. Știu ca românii au pretenții, când vine vorba de designul autoturismelor. Acest model este la fel de frumos ca un 206, Polo sau Fabia în varianta sedan.

  • Adrian

    2022-02-12 09:00:51

    Circulă asemenea arătări pe străzile patriei? Eu n-am văzut așa ceva. Știu ca românii au pretenții, când vine vorba de designul autoturismelor. Acest model este la fel de frumos ca un 206, Polo sau Fabia în varianta sedan.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA