Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai si Kia castigat teren in Europa iar vanzarile de vehicule electrice cresc

Hyundai si Kia cresc cota de piata europeana pe masura ce vanzarile de vehicule electrice din Europa cresc.



Sursa: AutoMarket


Piata auto din Europa a facut un mare salt inainte pentru vehiculele electrice, anul trecut avand peste 10% dintre vehiculele noi inmatriculate functionand in intregime pe baterii. Producatorii auto autohtoni, inclusiv Volkswagen, si-au sporit gama de produse electrice, in timp ce vanzarile Tesla au crescut datorita importurilor de Model 3 din China. Hyundai si Kia au fost numarul 1 si 2 in ceea ce priveste castigurile de cote in randul membrilor ACEA, Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile.


Pe unele dintre pietele de top din regiune, vestile bune au continuat pana in 2022, precum si in Marea Britanie, unde Kia a fost cel mai bine vandut brand in ianuarie. Hyundai a inceput sa produca SUV-ul Kona Electric la uzina sa din nord-estul Republicii Cehe la inceputul anului 2020, tripland oferta. Fratele sau, Kia e-Niro, ofera un pret semi-accesibil impreuna cu o autonomie decenta. Nivelul cererii pentru acel model si o versiune electrica a Soul, a surprins Kia. Emilio Herrera, directorul operational al Kia Europe, a declarat la inceputul pandemiei ca Europa a devenit punctul central pentru cresterea vanzarilor sale globale de vehicule electrice.


Sursa: Hyundai


Acele vehicule erau conversii ale modelelor pe benzina, care tind sa vina cu compromisuri. Proiectarea vehiculelor si crossover-urilor pentru a gazdui sistemele de propulsie electrice sau cu combustie, mai exact baterii si motoare pentru primele mentionate, motoare si rezervoare de benzina pentru cele din urma, are ca rezultat risipa de spatiu, masa suplimentara si eficienta risipita. Asadar, vehiculele electrice Hyundai si Kia s-au vandut bine, in ciuda faptului ca ambele companii nu le-au oferit cea mai buna pondere. Insa, se pare ca acest lucru se schimba.


Recent introdus Hyundai Ioniq 5, conceput special pentru a fi electric, care ofera mai multa autonomie si spatiu si o acceleratie mai buna decat Kona Electric, iar EV6 de la Kia este si mai rapid. De asemenea, berlina Hyundai Ioniq 6 va fi lansata in acest an.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA