Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mitsubishi Galant ( 1996 – 2006 )

Nu as fi crezut ca voi scrie prea curand despre Volvo-ul japonez, dar iata ca Mitsubishi Galant e printre noi. Si aparent va sta cu noi pana la sfarsit, cand Radu Beligan si Ion Iliescu vor stinge lumina.



De ce spun asta? Simplu, pentru ca Mitsubishi Galant a fost construit ca sa fie etern. Loredana Groza se va descompune, vom afla secretul radiatiilor 5G, se va incheia emisiunea „Schimb de mame” (care apropo e la sezonul 28 si inca se filmeaza), se va asfalta Romania, dar Mitsubishi Galant inca va fi alaturi de noi.


Japonezele din era asta in general sunt foarte fiabile si construite pe viata, doar ca Mitsubishi Galant cumva a reusit sa scape de tirania ruginii, motivul principal pentru care masinile JDM nu mai sunt alaturi de noi. Si da, e o berlina de clasa medie, construita pentru a lua ochii si banii celor de 50 de ani dar care vine si cu motoare sportive pentru cei care ar vrea o masina de familie dar care totusi vor mai mult de 82 de cai putere. Oare unde am mai auzit logica asta?


Si pentru cei care vor o masina cu multi cai, Mitsubishi Galant venea si cu un 2.5 Twin-Turbo de 280 de cai, capabil de 260 km/h si 0-100 km/h in 5,3 secunde. OARE UNDE AM MAI AUZIT ASTA??? Mitsubishi Galant – Volvo S70-ul japonez.  Doar ca spre deosebire de Volvo S70 unde de obicei gasesti 2.5 TDI-ul sau benzinarul de 2.4, ambele motoare fiind destul de scumpe la categoria taxe, impozite si asigurari, Mitsubishi Galant de obicei vine cu un modest 2.0 benzina care nu supara sau impresioneaza pe nimeni si e genul de masina care costa maxim 1500 de euro. Ieftin si bun, dar atat de anonim incat nu il vrea nimeni. Adica un fel de eu. Doar ca nu sunt bun.


 



Motoare Mitsubishi Galant


Benzina



  • 1.8 GDI de 150 cai – Motorul de baza de pe Galant si unul din primele motoare cu injectie directa. Il stim deja de pe Pajero Pinin asa ca voi vorbi la probleme generale despre depresia mea accentuata, dependenta mea de Hemoro Easy 60 de comprimate, repudistica umanitara intr-un Jean Calvin, si altele.

  • 2.0 MPI de 136 cai – Cel mai popular motor de pe Mitsubishi Galant din generatia asta, avem un 2.0 benzinar clasic, fara emotii, fara probleme, fara putere.

  • 2.4 GDI de 150 cai – La fel ca si 1.8-ul, avem un 2.4 cu injectie directa. Doar ca are exact aceeasi putere ca ala de 1.8. Pentru ca meriti. Maybelline.

  • 2.5 V6 de 163 cai – Poate ca are doar 163 de cai, dar are potential la fel de mare ca Nae Nicolae. Doar ca, spre deosebire de Nae Nicolae, nu o sa te dezamageasca odata ce sa o pompezi bani in el.

  • 2.5 VR-4 Twin-Turbo de 280 cai – Asta pentru ca daca ii legi 2 turbine o sa sara de la 163 la 280 de cai si cine stie cat. De fapt, asta a fost faimosul motor de pe Lancerul de raliuri, care a dominat impreuna cu Subaru Impreza tot ce insemna cursa pe macadam. Si nici macar nu are probleme specifice.

  • 3.0 V6 de 196 cai – Daca benzinarul de 2.5 a stralucit mai degraba pe Lancer decat pe Galant, 3.0 V6-ele a stralucit mai degraba pe Pajero decat pe Galant. E fiabil, dar performantele sunt sub asteptarile pe care le-ai avea normal de la un 3.0 V6 de aproape 200 de cai.


Diesel


2.0 TDI de 90 cai – Singurul motor cu cai putere in 2 cifre, dieselul de 2.0 e pe cat de fiabil pe atat de lent. Un fel de 2.0 SDI de la VW. Merge pana la infinit, dar va dura o infinitate ca sa prinda viteza.


 



Probleme Generale Mitsubishi Galant



  • Transmisiile atat manuale cat si automate au nevoie de revizii pe la 200.000 km. Vizati sunt in special rulmentii de la cutia manuala.

  • Suspensia fata e destul de sensibila. Asta pentru ca pana sa ia decizia de a pune Lancerul ca si cal de bataie in lumea raliurilor, cei de la Mitsubishi foloseaua Galant-ul pentru tot felul de abuzuri. Sigur, versiunile de baza ale Galant-ului nu erau in specificatie de raliu, dar tot avem suspensie MacPherson pe fata si bare stabilizatoare cu opturi verticale si figuri paranormale d’alea supranaturale, pe spate. 

  • Am zis ca voi vorbi despre motoarele GDI si de ce sunt asa de faimoase in sensul ca trebuiesc evitate ca acei baieti in camasi si cu bibliile dupa ei si care te urmaresc si care vor sa iti spuna despre religia lor. Ideea este ca sunt motoare cu injectie directa si vor aparea depuneri pe galeria de admisie, galerie care trebuie curatata constant. Sigur, si motoarele moderne gen TFSI de la VW au probleme cu depunerile pe galeria de admisie, dar GDI-urile au fost printre primele motoare cu tehnologia asta si au nevoie de galeria de admisie curatata la fiecare 60.000 km. Alternativ poti sa le eviti cu totul.


 



Verdict Mitsubishi Galant


Ai putea argumenta ca Mitsubishi Galant e o masina de pensionari. Te uiti la interior si nu iti exprima nimic altceva decat resemnarea anilor 40. O mare de plastice negre, care iti reflecta viitorul. Dar macar e o masina fiabila. Iar daca vei gasi una cu benzinarul de 2.0 aspirat, ai o masina neasteptat de sportiva si de ieftina de intretinut si de cumparat.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina inca o data recomand 2.0 MPI de 136 de cai iar dieselul de 2.0 TDI si 90 cai e singura optiune pe motorina sincer.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-02-20 20:47:39

    Si mie imi place Galant, dintr-un motiv straniu.

  • AproapeMasini

    2022-02-20 20:47:39

    Si mie imi place Galant, dintr-un motiv straniu.

  • Zero

    2022-02-20 18:35:13

    Stiu ca sunt un fetish-ist notoriul, dar masina asta mi-a placut dintotdeauna, in mod special pentru design.

  • Zero

    2022-02-20 18:35:13

    Stiu ca sunt un fetish-ist notoriul, dar masina asta mi-a placut dintotdeauna, in mod special pentru design.

  • AproapeMasini

    2022-02-15 22:09:54

    Modelul VR-4 a fost gandit doar pentru Japonia, dar in Europa s-a profitat de faptul ca are volan in sant si au fost aduse cateva modele in Anglea si in special in Noua Zeelanda. Deci exista cateva si in Europa.

  • AproapeMasini

    2022-02-15 22:09:54

    Modelul VR-4 a fost gandit doar pentru Japonia, dar in Europa s-a profitat de faptul ca are volan in sant si au fost aduse cateva modele in Anglea si in special in Noua Zeelanda. Deci exista cateva si in Europa.

  • Pasionat Auto

    2022-02-15 19:53:46

    Motorul Twin turbo ai idee dacă s-a vândut și in Europa? Cred ca a fost model doar pt Japonia.

  • Pasionat Auto

    2022-02-15 19:53:46

    Motorul Twin turbo ai idee dacă s-a vândut și in Europa? Cred ca a fost model doar pt Japonia.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA