Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo anunta un facelift pentru XC90

Volvo va actualiza aspectul lui XC90, spune CEO-ul Hakan Samuelsson, si va fi o reteta pur americana pentru 2022.



Sursa: Volvo Cars


Volvo va continua sa imbunatateasca aspectul lui XC90, pe masura ce isi construieste SUV-ul emblematic in Suedia, chiar si dupa ce succesorul sau de varf, exclusiv electric, va fi restras din uzina din SUA a producatorului de automobile la sfarsitul acestui an. „Acesta este un avantaj al construirii celui nou in Charleston (Carolina de Sud)”, a declarat CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, pentru Automotive News Europe.


Volvo XC90, numarul 3 al vanzarilor Volvo la nivel global anul trecut, in crestere cu 17% pana la 108.231 vehicule, este oferit cu o gama de grupuri motopropulsoare clasice dar si o varianta hibrid plug-in care ofera aproximativ 50 km de condus in mod pur electric. Volvo, care intentioneaza sa devina o marca exclusiv electrica pana in 2030, a declarat ca urmatorul sau model pur electric, care se asteapta sa se numeasca Embla , va deveni noul sau produs de varf.


Samuelsson a spus ca Volvo va continua sa construiasca a doua generatie XC90, care a debutat in 2014 si a fost primul model complet nou de la Volvo dupa ce Zhejiang Geely Holding a cumparat compania de la Ford Motor in 2010. „Vom analiza situatia si vom veni si cu un facelift, astfel incat sa arate putin mai bine”, a declarat acesta.


Sursa: Volvo Cars


Volvo a anuntat saptamana trecuta o investitie de 1,1 miliarde de dolari la Torslanda, unde sunt construite SUV-urile XC90 si XC60, pentru a pregati fabrica sa produca o noua generatie de vehicule electrice despre care producatorul auto spune ca va oferi o autonomie mai buna si timpi de incarcare mai rapizi la un cost mai mic. Volvo vrea ca jumatate din vanzarile sale globale, adica aproximativ 600.000 de unitati, sa fie alimentate de baterii pana in 2025. Pentru a face tranzitia, Volvo a anuntat investitii in ultimii doi ani in valoare totala de peste 4 miliarde de dolari.


Volvo, in mod traditional, a pastrat  modelele de succes in productie chiar si dupa ce este planificat un model succesor. De exemplu, actualul XC90 a fost vandut in paralel cu modelul de prima generatie din martie 2015 pana la sfarsitul lui 2016.


Volvo a vandut 927 de XC90 de prima generatie in 2016. In multe cazuri, le-a dat numele Classic pentru a le deosebi de modelul de noua generatie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA