Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar si Magna anunta o colaborare pe zona de electric

Planurile pentru platforma comuna de vehicule electrice Jaguar in colaborare cu Magna au fost dezvaluite dupa ce producatorul auto britanic a postat un anunt de angajare pe Linkedin.



Sursa: Magna International


Jaguar Land Rover va colabora cu Magna International pe o noua platforma pentru viitoarea sa gama electrica Jaguar, a dezvaluit un anunt de angajare postat de producatorul auto britanic. Platforma se numeste Panthera, dupa cum a declarat directorul financiar al JLR, Adrian Mardell in aceasta luna.


CEO-ul JLR, Thierry Bollore, a declarat ca producatorul auto cauta un nou partener pe zona de electric, dupa anuntul de anul trecut in care se preciza ca Jaguar va deveni un brand exclusiv electric incepand cu 2025. Decizia de a impinge brandul mai departe si de a renunta la motoarele cu ardere interna a venit dupa ce JLR s-a straduit sa transforme Jaguar intr-o alternativa credibila la marcile de lux, inclusiv BMW, Mercedes-Benz si Audi.


Sursa: The Economic Times


Jaguar se va indrepta acum semnificativ la un nivel superior pentru a crea un rival pentru Bentley, odata cu lansarea primului model electric pe noua platforma, care va avea loc in 2025. Modelele actuale cu motoare cu ardere interna vor fi eliminate treptat pana cand vor ramane doar cele electrice. Un Jaguar electric de lux va concura si cu noul SUV electric de mari dimensiuni de la Lotus, care va fi pus in vanzare anul viitor, urmat de o berlina si un SUV mai mic.


Filiala Magna, Magna Steyr, construieste in prezent SUV-ul Jaguar I-Pace, singurul model complet electric al marcii, in Graz, Austria. Producatorul contractual a confirmat ca nu s-a implicat in dezvoltarea vehiculului si a platformei sale unice. „Nu am dezvoltat I-Pace ci doar producem vehiculul”, a spus un purtator de cuvant.


Magna Steyr lucreaza cu o varietate de clienti care proiecteaza platforme de vehicule, inclusiv producatorul american de vehicule electrice Fisker, care va folosi compania pentru a-si construi SUV-ul electric Ocean in Graz.


„Avem o platforma flexibila ce poate fi personalizata. Fisker Ocean foloseste o astfel de platforma care a fost adaptata nevoilor lor”, a spus purtatorul de cuvant.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA