Mercedes va evita construirea de fabrici exclusiv pentru vehicule electrice pentru a-si mentine gama de modele flexibila, cu scopul de a satisface cererea pietei.

Sursa: Mercedes-Benz.ro

Mercedes-Benz se asteapta ca in viitor sa detina fabrici care sa produca exclusiv vehicule electrice pana in a doua jumatate a deceniului, dar momentan se fereste de construirea acestor fabrici numai pentru vehicule electrice, mentinand in schimb liniile de productie flexibile pentru a se potrivi cererii actuale a pietei.

„Cu siguranta vom avea cateva linii care vor produce doar vehicule electrice in urmatorii cativa ani… vedem, de asemenea, fabrici intregi trecand la electrice insa acesta este un subiect pentru a doua jumatate a deceniului”, a declarat seful de productie Joerg Burzer.

Brandul premium va lansa, mai tarziu in acest an, productia modelului sau EQE la Bremen, urmat de Beijing si de fabrica sa din SUA din Alabama. Mercedes pariaza pe model, care este o adaptare electrica a Clasei E cu o autonomie maxima de 660 km (410 mile), pentru a creste vanzarile de vehicule electrice, deoarece transfera investitiile de la vehiculele cu ardere si catre platformele de productie numai electrice.

„Odata cu intensificarea EQE la Bremen si mai tarziu la Beijing, intram intr-un segment in care putem livra la volume mult mai mari”, a spus Burzer.

Sursa: Mercedes-Benz.ro

Anul trecut, doar 2,3% din vanzarile Mercedes-Benz Cars au fost cele de vehicule electrice, crescand insa la 11% daca sunt incluse si vehiculele hibrid plug-in. Incepand cu 2025, producatorul auto se asteapta ca masinile complet electrice si hibrid plug-in sa reprezinte 50% din vanzari.

Toate modelele existente sunt construite in fabrici care produc si vehicule cu motoare cu ardere interna, cu bateriile transportate pe calea ferata de la fabrica principala a producatorului de automobile din Sindelfingen, langa Stuttgart, la fabricile din Germania si Ungaria.

In continuare, asamblarea si productia bateriilor ar putea fi aduse mai aproape de fabricile de masini, pe masura ce designul vehiculelor se dezvolta pentru a integra mai riguros bateria in masina, a declarat Burzer.