Porsche va investi 567 de milioane de dolari pentru a construi versiuni electrice ale modelului 718 la fabrica sa de langa Stuttgart.

Sursa: Top Gear

Porsche va investi aproximativ 500 de milioane de euro (567 de milioane de dolari) la fabrica sa din Zuffenhausen, langa Stuttgart, pentru a adauga productia de succesori complet electrici la modelele sale de debut, a declarat publicatia  Automotive News Europe Automobilwoche.

Productia pieselor de schimb pentru baterii ale lui 718, care urmeaza sa inceapa anul viitor, vine dupa ce filiala Grupului Volkswagen a investit aproximativ 700 de milioane de euro in 2018-2019 in fabrica sa principala pentru a adauga productia vehiculului sau emblematic, Taycan.

Porsche vrea ca masinile complet electrice sa reprezinte cel putin o treime din vanzarile sale globale pana in 2025 si doua treimi pana in 2030.

Productia in serie a succesoarelor electrice 718 a fost intarziata cu un an de complexitatea tehnologica a proiectului si de coordonarea indelungata cu alte marci ale Grupului VW, au spus managerii Porsche. Variantele 718 complet electrice se bazeaza tehnologic pe conceptul de masina de curse Mission R, pe care Porsche l-a prezentat la IAA 2021 de la Munchen.

Sursa: Porsche Finder

Noile vehicule electrice, despre care se asteapta sa aiba o autonomie de 400 km (250 mile), vor fi sustinute de Premium Platform Electric (PPE) pe care Porsche l-a dezvoltat impreuna cu Audi. PPE va sta la baza versiunii electrice a SUV-ului Macan, care va fi construit la uzina Porsche din Leipzig.

In timp ce masinile electrice Taycan si Macan isi obtin bateriile de la Draxlmaier, Porsche va folosi furnizorul finlandez Valmet pentru pachetele pentru 718-urile electrice. Valmet va construi bateriile la o noua fabrica din Kirchardt, Germania, creand aproximativ 160 de noi locuri de munca. La Porsche, nu este planificata nicio extindere suplimentara a personalului pentru a gazdui 718-urile electrice.

Porsche a inceput productia de 356 la Zuffenhausen in 1950. Acum, 72 de ani mai tarziu, acolo sunt construite seriile 718 si 911, precum si Taycanul electric.