Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aluminiul atinge un nivel record in urma atacului rusesc

Aluminiul a crescut la preturi record la Londra in urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, atac care ar putea ameninta aprovizionarea globala.



Sursa: AlCircle


Aluminiul a atins un record la Londra, iar nichelul a crescut la cel mai ridicat nivel de mai bine de un deceniu, pe masura ce agravarea crizei din Ucraina a adaugat riscuri de aprovizionare intr-o industrie care se confrunta deja cu deficite critice.


Costurile vor genera o noua presiune inflationista asupra cumparatorilor care folosesc aluminiu in orice, de la masini si cabluri pana la doze pentru bauturi, iar amenintarea de intrerupere este deosebit de ingrijoratoare pentru producatorii din Europa care cumpara volume mari de produse specializate fabricate din acesta, care provin din Rusia.


Presedintele american Joe Biden a avertizat ca Rusia se confrunta cu „sanctiuni severe” dupa ce omologul sau Vladimir Putin a ordonat un atac militar asupra Ucrainei. Acest lucru ridica posibilitatea unor masuri care ar putea afecta livrarile rusesti de aluminiu, precum si alte marfuri.


Aluminiul a crescut cu pana la 4,8%, pana la 3.449 USD pe tona, la Bursa de Metale din Londra, depasind un record anterior stabilit in 2008, in timp ce nichelul a crescut la cel mai mare nivel din 2011.


„Piata va monitoriza daca acest lucru va perturba transporturile Rusiei de lingouri de aluminiu catre Europa”, a declarat Zhong Mingzheng, analist la Jinrui Futures. Orice perturbare a exporturilor de gaze naturale ale tarii ar putea impiedica, de asemenea, productia de aluminiu prin cresterea costurilor energiei pentru topitoriile europene, a spus aceasta.


Sursa: Metal Supermarkets


Preturile energiei europene au crescut cu 15%, iar contractul de referinta al gazului din regiune a crescut cu pana la 41% joi, depasind cu mult scumpirile observate in majoritatea metalelor industriale. Chiar si cu preturile la aluminiu la un nivel record, cresterea preturilor la energie are ca rezultat faptul ca unele topitorii raman neprofitabile.


Sanctiunile americane impotriva producatorului major United Co. Rusal International PJSC in 2018 au provocat cresterea preturilor cu aproximativ 30% si au declansat o vanatoare frenetica pentru metale alternative. Sanctiunile au fost ridicate dupa ce miliardarul Oleg Deripaska a fost de acord sa renunte la control. Nu exista garantii ca situatia din Ucraina sau orice sanctiuni planificate de SUA sau Europa vor afecta aluminiul sau orice alt metal. Rusia este, de asemenea, un important producator de nichel, paladiu si cupru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA