Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aston Martin se asteapta la o crestere a vanzarilor in 2022

Aston Martin se asteapta ca DBX sa stimuleze o crestere a vanzarilor cu 8% in acest an pentru a compensa intarzierea hipermasinii Valkyrie.



Sursa: Motor1.com


Aston Martin se asteapta ca livrarile sa creasca cu 8% in acest an, dupa ce cererea in crestere pentru SUV-ul sau DBX ajuta la compensarea intarzierilor pentru hipermasina Valkyrie al producatorului auto.


Aston Martin a raportat miercuri un profit de 65,6 milioane de lire sterline (89,2 milioane de dolari) inainte de dobanzi, impozite, si amortizare, fiind sub estimarile analistilor de 81 de milioane de lire sterline. Totusi, Aston Martin a vandut peste 3.000 de DBX-uri in cursul anului, ceea ce ii ofera o cota de 20% din piata SUV-urilor de lux, dupa declaratiile companiei. Totodata, planuieste sa livreze pana la 90 de Valkyrie in acest an.


Producatorul auto a adaugat ca intentioneaza sa lanseze primul sau vehicul complet electric in 2025 si ca din 2026 toate liniile de masini noi vor avea o optiune electrica.


Aston Martin si-a petrecut ultimele 18 luni restructurandu-se dupa o salvare de catre miliardarul canadian Lawrence Stroll. Mogulul a investit bani si a consolidat legaturi cu Mercedes-Benz pentru a se asigura ca in acest mod, compania supravietuieste vremurilor tumultoase pentru industria auto.


Sursa: Aston Martin


„Am facut tranzitia cu succes de la modelul nostru de operare la cel al unui brand de performanta ultralux, cu cererea clientilor cu mult superioara ofertei”, a spus Stroll. „Afacerea noastra de baza este puternica si realizata conform planului, cu o profitabilitate substantial imbunatatita.”


Primele doua vehicule noi produse de noua conducere a Aston Martin, DBX707, o varianta de inalta performanta a SUV-ului sau de lux si masina sport V-12 Vantage, vor fi lansate in acest an „cu o profitabilitate superioara in comparatie cu modelele anterioare ” a spus compania.


Aston Martin a declarat ca a inceput sa incorporeze tehnologia de la Mercedes, care si-a crescut cota in producatorul de automobile aflat in dificultate in 2020, dar a adaugat ca „in prezent nu exista planuri de a emite actiuni suplimentare” producatorului german pana la inceputul anului 2023.


Compania afirma ca este pe cale sa-si atinga obiectivele de venituri si profit pe termen mediu. „Am mentionat intotdeauna ca 2023 este anul in care devenim profitabili”, a spus Stroll intr-un interviu Bloomberg TV.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA