Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va suspenda productia in Japonia dupa ce furnizorul a fost lovit de un atac cibernetic

Incidentul poate afecta eforturile Toyota de a reveni la productia completa dupa oprirea fabricii din cauza penuriei de cipuri si a perturbarilor legate de COVID.



Sursa: Toyota Romania


Toyota a declarat ca va suspenda marti toate operatiunile fabricii interne, pierzand in jur de 13.000 de masini, dupa ce una dintre companiile care furnizeaza piese din plastic si componente electronice a fost lovita de un suspect atac cibernetic.


Se pare ca nu au fost disponibile imediat informatii despre cine s-a aflat in spatele atacului sau despre motiv. Atacul vine imediat dupa ce Japonia s-a alaturat aliatilor occidentali pentru a reprima Rusia din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, desi nu era clar daca atacul a avut vreo legatura.


Un purtator de cuvant al furnizorului, Kojima Industries, a spus ca toate indiciile duc spre un fel de atac cibernetic. Un purtator de cuvant de la Toyota a descris-o drept o „defectiune a sistemului furnizorului”.


Incidentul ar putea afecta eforturile Toyota de a reveni la productia completa dupa opririle fabricii din ianuarie si februarie din cauza penuriei de cipuri si a perturbarilor legate de COVID. Toyota, care a ramas relativ rezistenta la dificultatile lantului de aprovizionare in cea mai mare parte a pandemiei, a incercat sa creasca productia pentru a compensa pierderile si pentru a satisface cererea globala de masini in crestere.


Sursa: Nikkei Asia


La inceputul acestei luni, unele dintre operatiunile Toyota din America de Nord au fost afectate de proteste care au inchis unele dintre principalele rute comerciale dintre SUA si Canada. Toate aceste intreruperi din primele doua luni ale anului au determinat Toyota sa-si reduca obiectivul de productie pentru anul fiscal pana in martie la 8,5 milioane de vehicule, de la o tinta anterioara de 9 milioane.


Toyota investigheaza daca poate relua operatiunile mai tarziu in aceasta saptamana, a raportat Nikkei. Producatorul auto opereaza 28 de linii de asamblare la 14 fabrici din Japonia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA